facebook
2017-03-17 15:33:19

Két hasznos mérkőzésen van túl csapatunk. A délelőtt folyamán kétgólos győzelmet, délután pedig döntetlent értünk el a román első osztályú Zilah ellen. A mérkőzéseket Dévényi János értékelte.

Két találkozón vagyunk túl, hogyan értékelnéd a látottakat?

Sok hiányzónk van a válogatott hét miatt. Illetve Orbán Adrienn közép-fül gyulladásából lábadozik. Ezúttal az olyan játékosok is lehetőséget kaptak, akik a bajnokikon esetleg kevesebbet tudnak játszani. A Tóth Gabi jobb formába kerülése és a keretbe való beépítése, ezáltal gördülékenyebbé válik. Nagyon fontos nekünk, hogy minél jobban belejöjjön. Fizikai és játék állóképesség terén volt mit pótolnia. Két védekezési variációt is ki tudtunk próbálni. Első mérkőzésen nagyon élesek, frissek voltak a lányok. Kiválóan működött a 3-2-1, néggyel-öttel is vezettünk. Jól küzdött a csapat, hiszen majdhogynem háromirányítós játékot játszottunk, klasszikus nagy lövőink mind a ketten távol vannak.A délutáni mérkőzésre megjött Hanna Yttereng, ahol próbáltuk a hatos falat. Szeretnénk a támadásban is minél jobban beilleszteni a csapatba. Összességében elégedettek lehettünk a két találkozóval.

Hanna Yttereng egy hosszú utazás követően lépett ma pályára. Milyen teljesítményt nyújtott?

Hozta, amit tőle elvárunk. Védekezett rendesen, két hetest harcolt ki. A támadó erényeit csillogtathatná jobban, hisz egy-két labdát összeszedhetett volna. Tulajdonképpen, amiért idehoztuk azt a védekezésben megmutatta. Középen elég komoly tömeget képvisel, és meg tudja állítani a lövőket, jól tud ütközni velük. Biztos fáradt volt, de nem igazán látszott rajta.

Jövő héten Mosonmagyaróvár csapatát fogadjuk, milyen tanulsága lehet ennek a két mérkőzésnek?

Nagyon hasznos volt, hiszen az ellenfél csapata is elég gyakran alkalmazta a gyors középkezdést, ami a Mosonmagyaróvárnak is nagy erénye. Ott voltak is hiányosságok, mert az első meccsen, és a másodikban is kaptunk könnyű gólokat. Erre fel is hívtuk a figyelmet, hogy vélhetőleg a Mosonmagyaróvár is előszeretettel él ezzel a fegyverrel. Ha ki tudjuk küszöbölni ezt, akkor nem kapunk sok könnyű és olcsó gólt. Az Érd ellen is megmutattuk, hogy felállt fal elleni védekezésünk egy kapusteljesítménnyel együtt igen csak rendben tud lenni. Meg kell fékezni ezeket a rohamokat, és akkor nem lesz baj.

- Neviczki Csaba -


TÁMOGATÓINK