facebook
2020-03-18 09:49:42

A Kisvárda Master Good SE élvonalbeli csapata legutóbb március 6-án lépett pályára bajnoki találkozón, akkor az idény egyik legjobb játékával kiütötte a Fehérvárt (29–20). A tervek szerint közel egy hónapos bajnoki szünet következett volna a győri olimpiai selejtező miatt, amely időszakban a programban több edzőmérkőzés is szerepelt.

Múlt csütörtökön a debreceni találkozót még megrendezték, az e heti zilahi meccset azonban már lemondta a két klub.

Közben a koronavírus-járvány miatt a többi sportági szakszövetséghez hasonlóan a Magyar Kézilabda Szövetség múlt pénteki határozatában valamennyi kiírt bajnokságát és kupasorozatát felfüggesztette.

A kialakult helyzetre való tekintettel a kisvárdai kézilabda-szakosztály hétfőtől szünetelteti valamennyi csapatának csoportos edzéseit. Bakó Botondot, a Kisvárda vezetőedzőjét arról kérdeztük, hogy miként oldották meg a további munkát.

– Mindenki itt van Kisvárdán, közös foglalkozások nincsenek.

A lányok egyénileg dolgoznak, készülnek, ehhez mindenki megkapta azokat az eszközöket, amelyek szükségesek a program elvégzéséhez.

– Hétvégén megint összeülünk és az aktuális helyzetnek megfelelően hozzuk meg a következő döntést a további munkával kapcsolatban – mondta Bakó Botond.

– A klubvezetés e-mailben, Viber-csoportban, Messengeren juttatta el a feladatokat. Megkaptuk a felszereléseket, gumiszalagot, Polar órákat, Polar öveket, amelyekkel el tudjuk végezni a napi feladatainkat. Az edzéstervek mellé kaptunk egy szabályzatot, házirendet is erre az időszakra, amely szerint senki nem hagyhatja el Kisvárdát, nem mehetünk étterembe ebédelni, elvitelre kérhetünk csak ételt, az edzéseket pedig lehetőleg szabadban vagy otthon végezzük el egyedül.

– Ez csak a kialakult helyzet miatt furcsa kicsit, az egyéni edzésterv azonban nem ismeretlen számunkra, hiszen a nyári szünetekben attól függetlenül, hogy nincs bajnokság, egyénileg tartjuk magunkat karban, vagy a sérüléseket követően sem a csapattal készülünk a rehabilitáció időszakában.

Vannak eszközök, például a Polar óra, amelyek segítségével ellenőrizhető az elvégzett munkánk, így lazsálásra nincs lehetőségünk.

– Ha nem lenne kontroll, akkor is maximálisan elvégeznénk a feladatainkat, hiszen profi sportolók vagyunk, ezért kapjuk a fizetésünket.

– Nem tudjuk, hogy hogyan alakul a közeljövő, de nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, így mindenki tisztában van vele, hogy mindenképpen formában kell maradnunk – fogalmazott Smid Eszter, a csapat játékosa.

szon.hu


TÁMOGATÓINK