facebook
2021-09-10 21:00:38

Véget ért a hosszú felkészülési időszak, elérkezett az ideje annak, hogy a csapatok először adjanak számot az elmúlt hetek munkájáról. Csapatunk pénteken a Debrecen vendégeként lépett pályára a K&H női liga első fordulójában. A debreceniek nagyon fogadkoztak, hogy még egyszer nem kezdik olyan gyengén a szezont, mint tették az az előző kiírásban, akkor két vereséggel, köztük a kisvárdaival indították a pontvadászatot. A hazaiak kezdték a találkozót és úgy tűnt őket fogta meg jobban a Hódos Imre Rendezvénycsarnok atmoszférája, mert szurkolóik fergeteges hangulatot teremtettek. Helyzeteket hibáztak, büntetőt tévesztettek, ehhez persze az is kellett, hogy a mieink keményen védekeztek, a keresztmozgásokat megakasztva tördelték a Loki játékát, átlövőikre pedig magasan felléptek és Mátéfi Dalma is szép védéseket mutatott be. Elöl pedig higgadtan, okosan járattuk a labdát, helyzetig játszva tartottuk a lépést a hazaiakkal, különösen Alekszandra Sztamenics volt elemében, a balszélső helyéről és befutást követően beállóból egyaránt kétszer volt eredményes, de Tamara Radojevics, Veronika Habánková és Udvardi Laura is hozzátette a magáét. A 24. percben aztán fordult a kocka megléptünk kettővel, pár technikai hiba azonban elegendő volt ahhoz, hogy elfogyjon az előny, Petrus Mirtill találatával már ismét a hazaiak álltak jobban egyel.

Az öltözőből frissebben jöttek ki a hazaiak, fokozatosan növelték előnyüket, amely nagyon nem tetszett Bakó botondnak, aki a játékrész 10. percében már másodszor rendelte magához övéit. Felráznia azonban nem sikerült egyre enerváltabb csapatát, amely nem bírta a Loki tempóját. Próbálkoztunk két beállóval hét a hat elleni játékkal, de az elszórt labdát Hornyák Dóra az üres kapuba ívelte. Aztán a 47. percben Petrus Mirtill találatával már tíz volt közte, a Hódos közönsége nem is volt rest, „kiszámolta” csapatunkat. A végére maradt még egy-két szép megmozdulásunk, de ez csak arra volt elég, hogy ne legyen kétszámjegyű a vereség.

Csapatunk jövő szombaton hazai pályán a Siófok ellen folytatja a sorozatot.

SC Schaeffler-Kisvárda Master Good SE 30-22 (13-12)

Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok 1100 néző: V: Felhő, Öcsi.

DVSC: Giegerich - Costa 2, Vámos P. 6, Planéta 2, Tóvizi 2, Hornyák. 3, Korsós 1. Csere: Jezsikava 4, Bordás 3, Szabó 1, Arany 1, Petrus 4, Vámos M. 1, Poczetnyik. Edző: Szilágyi Zoltán.

Kisvárda: Mátéfi - Udvardi 3, Habánková 4, Bouti 2, Dombi L. 1, Siska, Mérai. Csere: Sulega (kapus), Juhász 2, Mészáros-Mihálffy 1, Sztamenics 4, Radojevics 5/1. Edző: Bakó Botond.

Az eredmény alakulása: 8. perc: 2-3, 19. p.: 7-6, 25.p: 11-11, 39. p.: 19-14, 48. p.: 25-15. Kiállítások: 0, illetve 4 perc. Hétméteresek: 1/0, illetve 1/1.

Mesterszemmel

Szilágyi Zoltán: - Az első félidőben a Kisvárda taktikusan, jól kézilabdázott, mi pedig sokat hibáztunk, pedig már ekkor is megvoltak a lehetőségeink, hogy nagyobb legyen a különbség. Nagyon örülök, hogy a csapat ilyen nagyszerű hangulatban jól kezdte az idényt. Ennek a kulcsa az volt, hogy védekezésben végig stabilak voltunk.

Bakó Botond: - Remek első félidőt produkáltunk, aztán a második játékrész elején pillanatok alatt lenullázott minket a Debrecen. Ebben szerepet játszott az is, hogy nagyon vékony volt a keretünk, nyolc felnőtt mezőnyjátékossal léptünk pályára, elfogytunk fizikailag, nem bírtuk a hazaiak sebességét. A legnagyobb problémám azzal van, hogy ilyen gyorsan dőlt el a meccs.

Fotó: Gurbán György/DVSC


TÁMOGATÓINK