facebook
2017-12-22 12:15:43

Még ebben az évben is van mire készülnie a Kisvárda Master Good SE csapatának, hiszen a női NB I-ben december 30-án rendezik a világbajnokság utáni első, egyben az idei utolsó fordulót. Így aztán a szlovén Krim Ljubljana elleni edzőmeccseket (28–25-re és 27–24-re nyertek a várdaiak) az Érd elleni hazai összecsapás főpróbájaként vívták meg Mátéfi Eszter tanítványai.

– Nagyon örülök neki, hogy a Krim elfogadta a meghívásunkat, hiszen nemcsak edzőmeccseket játszottunk velük, hanem két közös edzésen is részt vettünk, és azokon egymás soraival szemben gyakoroltuk a védekezést és a támadást – mondta a szerdai és csütörtöki nap további hasznáról a szakmai igazgató. – Az edzéseken is érezni lehetett, hogy nagy tudású csapatról van szó, amely nem véletlenül jutott tovább a Bajnokok Ligája-csoportjából. Egymás ellen vagy mondjuk a serdülő fiúk ellen nem tudtuk volna modellezni mindazt, amit végül megvalósítottunk, és bízom benne, hogy ez a folytatásban is kamatozni fog. Egyedül az aggaszt, hogy sérülése miatt Triscsuk Krisztina nem tudott részt venni ezeken a meccseken és edzéseken, de van ő annyira rutinos és profi játékos, hogy utol fogja érni magát, és remélhetőleg az Érd ellen már számíthatunk rá. Örömteli viszont, hogy Marincsák Nikolettet be tudtuk vetni, és az első meccsen, amikor még friss volt, igazán jól is játszott. Hogy kétszer is legyőztük a Krimet, nem sok mindent jelent, hiszen az edzőmeccsek mindig más hangulatúak, mint a bajnokik.

Az előtte lévő hetek sem pusztán arról szóltak a várdaiaknál, hogy árgus szemekkel figyelték volna a világbajnokság, és az ott szóhoz jutó csapattársak (Marina Dmitrovics, Tamara Radojevics és Samira Rocha) teljesítményét.

– A világbajnokság miatti bajnoki szünetet kihasználva balmazújvárosi edzőtáborozáson vettünk részt, ahol remek körülmények és ellátás várt ránk, és jól tudtunk dolgozni – így Mátéfi Eszter. – A vb után néhány napos pihenőt kaptak a válogatottjaink, majd mindenféle zökkenő nélkül felvették az edzések ritmusát.

A csapat pedig a bajnoki ritmussal ismerkedhet újra. Csupán egy a bibi: a karácsony is beleesik ebbe az időszakba, így az ünnepet is be kell szorítani az edzések közé.

– Huszonharmadikán, vagyis szombat délelőtt még edzünk, aztán karácsony második napjának délutánján, tehát huszonhatodikán találkozunk újra – ismertette az ünnepi napok programját Mátéfi Eszter. – Lemozogjuk kicsit a töltött káposztát és a bejglit, aztán pedig begyakoroljuk az Érd elleni taktikát, és a szilveszteri pezsgőre nem is merünk gondolni.


TÁMOGATÓINK