facebook
2023-05-22 14:00:04

Formálódik, alakul következő szezonbeli keretünk, Gém Léna után két debreceni játékossal egyezett meg klubunk, Makó Zoéval szerződést kötött egyesületünk, míg Torda Vanessa kölcsönbe érkezik hozzánk.

Torda Vanessa az erdélyi Érmihályfalván és Nagykárolyban töltötte gyermekkorát. A sportággal Nagyváradon ismerkedett meg, de ezzel párhuzamosan a Nyíradony színeiben is indult gyerek bajnokságokon. Hetedikes korában fordult komolyra a dolog, akkor Balmazújvárosba költözött, majd onnan igazolt Debrecenbe 2020-ban. Jelenleg a Debrecen NB I./B-ben szereplő U19-es csapatát erősíti.

Egy sportági toborzóra jelentkeztem, ott választottak ki, nem indult komolynak a dolog, csak eljártam, mert duci kislány voltam, kellett a mozgás – vallott őszintén az első időszakról a 20 éves kapus, akinek meg sem fordult más poszt a fejében.
Nem szerettem és nem is tudtam futni, valamint nem féltem a labdától, így nem is jöhetett más szóba – mondta nevetve Torda Vanessa és azt is elárulta, hogy örömmel jön Kisvárdára.
Nagy lépés ez a pályafutásomban. Boldog vagyok, hiszen egy NB I.-es csapatban játszhatok a következő szezonba. Tudom, hogy sokat kell fejlődnöm, mert ebben az osztályban nagyobb sebességgel jönnek a labdák és a játékosoknak is nagyobb a lövőrepertoárja, de kész vagyok tanulni. Kaptam az élettől egy lehetőséget, szeretnék élni vele.

A balszélső Makó Zoé Ózdon ismerkedett meg sportág alapjaival, azonban nem a kézilabda volt az első választott sportága.

Elsős koromban először fociztam, de az őszi szezon befejeztével tétlenségre lettem ítélve és hiányzott a sport, a mozgás. Egy nagyon jó ismerősöm ajánlotta a kézilabdát, mert azt teremben űzhető, nincs az időjáráshoz kötve, így kerültem a Lóci DSE csapatához – idézte fel a kezdeteket a 19 éves játékos.

Tehetségére korán felfigyeltek, hetedikes korában került Debrecenbe, ahol a Debreceni Sportiskola csapatában játszott irányítóként. Újabb lépés volt pályafutásában, amikor a DVSC-Schaeffler együtteséhez került, amelynek U19-es NB I./B alakulatát erősíti jelenleg, azonban már egy másik poszton.

Nagyon sokáig irányítóként játszottam, aztán már a DVSC játékosaként részt vettünk egy balatonboglári tornán és akkori edzőm, Márián Blanka kért meg, hogy próbáljam ki magam bal szélen, azóta is ezen a poszton játszok – fogalmazott Makó Zoé, aki azt is elmondta, hogy nagyon örült a Kisvárda megkeresésének.
Régóta nagy álmom, hogy élvonalbeli csapatba igazoljak, ezért nem is sokat gondolkoztam rajta. Tisztában vagyok vele, hogy ez nagy lépés a pályafutásomba, de mindent megteszek azért, hogy meg tudjam ugrani ezt az akadályt.


TÁMOGATÓINK