facebook
2021-09-09 11:48:44

Hosszú felkészülés után pénteken már élesben mutatja meg magát élvonalbeli csapatunk , Siska Pálmáék a 2021-2022-es szezon első mérkőzésén a nyáron alaposan megerősödött és komoly terveket szövögető Debrecen otthonában lépnek pályára.

A hajdúságiak a mögöttünk hagyott szezonban a Magyar Kupában ezüstérmet nyertek, a bajnoki pontvadászatban pedig az ötödik helyen végeztek. Ami a bajnokságot illeti, ennél előrébb szeretnének végezni és erre minden esélyük meg is van, mert a csapat összeszokott magja együtt maradt, emellett remekül igazoltak. Irányító poszton erősödtek az előző szezonhoz képest, ugyanis az olimpián a magyar válogatott egyik legjobb teljesítményét nyújtó Vámos Petra mellé megszerezték a nálunk NB I.-es játékossá váló Szabó Ninát. Jobbátlövő posztra Kovács Anna mellé leigazolták a Franciaországból hazatérő Planéta Szimonettát, aki a védelem mellett, támadásban is maradandót alkothat, jobb szélen pedig Arany Rebeka a rutinos brazil Costával osztozhat majd a játékidőn. Balátlövő posztról távozott Jelena Deszpotovics, minőségi pótlásáról azonban a visszatérő Karina Jezsikava személyében gondoskodott a klub. A visszavonuló Vantara-Kelemen Éva távozásával sem lesz üres a debreceniek bal széle, Petrus Mirtill mellett Korsós Dorina és Vámos Mira felelhet a gólokért. Összességében elmondható, hogy az edzői posztra érkező Szilágyi Zoltán a rendelkezésre álló kerettel harcba szállhat a dobogó legalsó fokáért.

A két gárda legutóbb a felkészülés során találkozott egymással, augusztus közepén Nyíradonyban fölényes Loki-siker született. Mi azonban szívesebben a tavaly őszi bajnoki mérkőzésre, amelyen a szezon egyik meglepetését okozva hazai pályán legyőztük a Debrecent.

- Szép emlék valóban, de az már a múlt, nekünk a jelenre és a jövőre kell koncentrálnunk – kezdte érdeklődésünkre vezetőedzőnk, Bakó Botond. - Ezen a héten már a pontosítás, a finomítás került előtérbe, valamint taktikailag készültünk az első bajnoki mérkőzésre. Tudjuk, hogy telt házas csarnokban fogunk játszani, ahol a szurkolók eszméletlen hangulatot tudnak teremteni, ezért mentálisan nagyon erősnek kell lennünk. Azt gondolom, hogy ez egy profi sportolót fel kell, hogy dobjon és még jobb teljesítményre kell, hogy sarkaljon. Teher nem lehet rajtunk, mert a Debrecennek ez egy kötelező győzelem kategória, így mi felszabadultam játszhatunk. Óriási küzdelmet és nagy harcot várok a lányoktól és nem lehet más a fejekben csak az, hogy odamegyünk és megpróbálunk két pontot szerezni – zárta Bakó Botond.


TÁMOGATÓINK