facebook
2022-06-08 12:06:48

A közelmúltban befejeződött terembajnokság után a játékosok zöme jól megérdemelt pihenőjét tölti, vannak azonban, akik a nyári szünetben sem tudnak elszakadni a labdától, köztük van Mátéfi Dalma is, aki klubcsapatában és a magyar válogatottban is szerephez jut a nyári strandkézilabda-szezonban. A közelmúltban klubcsapatával az OVB Beach Girls-szel a hollandiai Tilburgban szerepeltek a Camelot Beach Tournament-en. A versenyen 41 csapat (21 férfi, 21 női) a két helyszínen kialakított öt pályán küzdött meg a végső helyezésekért és az értékes EBT pontokért. A hölgyeknél a négy magyar együttes közül Dalmáék csapata végzett a legelőkelőbb helyen, a tornát a harmadik helyen zárták.

– Évek óta strandkézizek, ez nekem remek kikapcsolódás a nyárra. Elég sűrű lesz a programunk, hiszen a klubcsapatom mellett a válogatottnak is tagja vagyok, amellyel a világbajnokságra készülünk. Ezért az OVB Beach Girls-szel már csak egy tornára tudok majd elmenni, amelyet július elején a Lupa-tavon rendeznek. Most azonban teljes gőzzel a világbajnokságra készülünk – mondta Mátéfi Dalma a magyar női strandkézilabda-válogatott kapusa.

A 2022-es strandkézilabda világbajnokságnak június 21-26 között a görög Iráklio ad otthont, amely Kréta szigetének legnagyobb városa. Magyarország a női mezőnyben képviselteti magát, mind a felnőtt, mind a korosztályos versenyben. A tavalyi Európa-bajnokságon hetedik helyen végző női felnőtt válogatott a D-csoportban Németország, Norvégia és Brazília ellen küzdhet a továbbjutásért.

– Bizony nehéz a sorsolásunk, mondhatni a „halálcsoportba” kerültünk, de ha már szabad kártyát kaptunk, mindent megpróbálunk, szeretnénk dobogós helyen végezni.


TÁMOGATÓINK