facebook
2018-08-13 21:44:14

A kisvárdai női kézilabdázók túl vannak egy kőkemény montenegrói edzőtáboron, most pedig javában játsszák az edzőmeccseket. Vlatko Djonovicsot, az első osztályú Kisvárda Master Good Se vezetőedzőjét arra kértük, értékelje a mögöttünk álló heteket. – Eddig nagyon keményen dolgoztunk, különösen a montenegrói edzőtáborban. Nagyon sok új játékos érkezett, és meg kellett változtatni a játékosok munkamódszerét, hiszen nem mindenki végzett ilyen magas intenzitású edzést az előző klubjában. Most már minden lány tudja, hogy mit akarok és mit várok el az edzéseken és úgy egyáltalán mi a kézilabda-filozófiám – mondta Vlatko Djonovics.

Négy felkészülési mérkőzésen van túl a Kisvárda Master Good SE, eddig mindet megnyerte.

– Mielőtt elkezdtük a felkészülési mérkőzések sorozatát, elmondtam a játékosoknak, hogy az én prioritásom nem az eredmény, hanem hogy mindenkiben lássam az elkötelezettséget és a küzdeni akarást. Ha minden lány keményen odateszi magát a felkészülés alatt, akkor az eredmény jönni fog. A célunk, hogy a lehető leghamarabb egy igazi csapatot kovácsoljunk össze. Tudom, hogy ez nem lesz könnyű, hiszen sok az új játékos. Néhányan megleptek, néhány játékossal kevésbé vagyok elégedett, de tudom, hogy egyeseknek hosszabb időre van szükségük ahhoz, hogy az új csapathoz és a környezethez alkalmazkodjanak – értékelt a szakvezető.

A felkészülés közben érkezett a csapathoz az angolai válogatottban is megforduló Isabel Evelize Wangimba Guialo, becenevén Belinha.

– Sajnos Isabel csak most érkezett meg, mert volt néhány problémánk az angolai szövetséggel. Most az a legfontosabb, hogy a lehető leghamarabb felvegye a munkatervünket és hogy felkészüljön a bajnoki kezdésre. Isabelt már régóta ismerem, hiszen találkoztunk és játszottunk egymás ellen több világbajnokságon és olimpián. Én a montenegrói csapat edzőjeként, ő pedig az angolai csapat játékosaként. Ha gyorsan alkalmazkodik, akkor nagy segítséget nyújthat a számunkra – bizakodott Vlatko Djonovics.

– További felkészülési mérkőzéseinken nagy küzdelmet és még erősebb védelmet, illetve pontosabb támadójátékot várok, ezen még a héten fogunk dolgozni. Tudom, hogy ebben az időszakban kevésbé vagyunk élesek, mivel a játékosok fáradtak, de a játék technikai-taktikai elemeinek fejlesztése érdekében dolgoznunk kell. A héten három mérkőzést játszunk (a lengyel Lublin és kétszer a romániai Kolozsvár ellen) huszonnégy órán belül, ami nagyon megterhelő lesz, de ez is a felkészülés része – zárta értékelését a Kisvárda Master Good SE vezetőedzője, Vlatko Djonovics.


TÁMOGATÓINK