facebook
2018-01-05 14:37:28

Lehet, nem is annyira baj, hogy a Kisvárda Master Good SE idegenben lép pályára a hétvégén? Merthogy az élvonalbeli női csapat ebben a bajnokságban a három legjobb produkciójával idegenben rukkolt elő, a székesfehérvári (24–23) és békéscsabai (32–24) győzelem alkalmával, valamint a bajnoki és Bajnokok Ligája-címvédő Győr elleni több mint tisztes helytállással (26–30). Szombaton a Dunaújváros vendége lesz a szabolcsi alakulat, ahova szintén nem esélyesként utazik, de a fenti eszmefuttatás alapján akár keresnivalója is lehet.

– Mi is sokat foglalkozunk azzal, hogy hazai pályán miért nem megy igazán a játék, és arra jutottunk, hogy az első otthoni meccsen, a Budaörstől elszenvedett vereségünk okozza a görcsöt – mondta Mátéfi Eszter, a várdaiak szakmai igazgatója. – Kellene egy igazán nagy győzelem, ami átlendítene bennünket a holtponton. Azt azért láthattuk, hogy legutóbbi ellenfelünk, az Érd nagyon komoly játékerőt képviselő csapat, és az első félidőben kapott tizennyolc gól miatt főként nem lehetett esélyünk ellene a bravúrra. Úgy kaptunk sok gólt, hogy jó volt a kapusteljesítményünk, az érdi fal ellen pedig roppant nehéz dolgunk volt, és a vendégek kapusai is jól teljesítettek. Szembesítettük a lányokat az első félidei puhány védekezéssel, bízom benne, hogy tudunk javulni ezen a téren.

És a Dunaújváros otthonában van keresnivaló? Merthogy a Kohász, Mátéfi Eszter – játékosként és edzőként egyaránt – korábbi csapata is évek óta az élcsapatok közé tartozik.

– Emlékezhetünk rá, hogy tavasszal végig szoros meccset játszottunk Dunaújvárosban, ahol az döntött, hogy a végén nem tudtuk tartani az ellenfél tagjai közül Kovács Annát – utalt az áprilisi 29–25-ös vereségre a szakmai igazgató. – A házigazda ereje az összeszokottságban, a remek kapusokban, a fiatalságukban és a lendületességükben van. Úgy érzem, egyénileg mi is erősebbek vagyunk a tavalyihoz képest, de csapatként ezt még nem mindig sikerült bizonyítanunk. Bízom benne, hogy az idegenben meglévő felszabadultság ezen a meccsen is jellemez majd bennünket, és ha az elején nem hagyjuk ki a helyzeteinket, akkor jó meccset játszhatunk Dunaújvárosban is.


TÁMOGATÓINK