facebook
2021-04-09 12:55:34

Nagy lehetőség előtt áll a élvonalbeli gárdánk, a klub történetében először juthatunk a Magyar Kupa négyes döntőjébe. Ehhez vasárnap Érden kell győznünk, vagy döntetlent játszanunk a házigazdákkal, ugyanis a szabályzat értelmében az azonos osztályban játszó csapatok esetében döntetlennél a vendégcsapat a kedvezményezett.

Mindkét gárda a harmadik fordulóban kapcsolódott be a sorozatba, a Pest megyeiek az NB I./B-s Hajdúnánást, míg mi a szintén másodosztályú Kispestet búcsúztattuk. A következő körben Horváth Roland csapata a Békéscsabát verte, Siska Pálmáék pedig a Dunaújvárost múlták felül.

- Nagy lehetőség ez számunkra, amellyel élni szeretnénk – szögezte le határozottan vezetőedzőnk, Bakó Botond.

- Fő feladatunk, hogy vasárnapig a szerdai mérkőzést a fejekbe rendezni tudjuk és csak erre a mérkőzésre koncentráljunk. Az Érd egy stabil csapat, egészen jó tartásuk van, akik megpróbálják kihasználni az erényeiket. Azonban mi is vagyunk annyira jók, hogy meg tudjuk oldani ezt a feladatot – tette még hozzá.

Az idény egyik legfájóbb bajnoki vereségét szenvedtük el a januárban az érdiekkel szemben. Akkor három gólos előnnyel fordultunk a hajrára, azonban Dombi Lucáék az utolsó hét percben nem találtak a kapuban, ellenfelünk előbb egyenlített, majd Kiss-Walfisch szinte a játék végét jelző dudaszó pillanatban betörésből a győztes gólt is megszerezte az Érdnek.

- Ha ezzel foglalkozunk, akkor bajban lehetünk, azt a mérkőzést, annak a végjátékát el kell felejtenünk. Ezt akkor átbeszéltünk és okultunk belőle, nekünk csak az aktuális feladatunkra szabad koncentrálnunk. Azóta mi lendületesebben, kreatívabban kézilabdázunk és természetesen dolgozik bennünk a visszavágás vágya – reagált a felvetésre a szakember.

- Ahhoz, hogy eredményesek legyünk stabilabban kell védekeznünk és kapusainknak is jobb teljesítményt kell nyújtaniuk – zárta Bakó Botond. BB


TÁMOGATÓINK