facebook
2020-01-29 13:19:10

Egy hónapon belül immár negyedszer szólítja Dunántúlra a kötelesség a Kisvárda Master Good SE élvonalbeli csapatát. A bajnokságban december végén Mosonmagyaróváron léptek pályára, január közepén Győrben, míg a múlt héten Szombathelyen játszottak bajnoki mérkőzést. Orbán Adriennék szerdán Balatonbogláron a másodosztályú NEKA-val mérkőznek meg a Magyar Kupa negyedik fordulójában. A továbbjutás kérdése egy találkozón dől el, a győztes lép tovább a következő körbe, döntetlen esetén az alacsonyabb osztályú csapat a kedvezményezett.

Csapatunk az előző idényben az akkor még NB I./B-s Szent István SE, majd az MTK gárdáját legyőzve jutott az ötödik fordulóba, ott azonban az Érd útjukat állta. Ebben a szezonban a harmadik fordulóban kapcsolódott be a sorozatba Bakó Botond csapata, tavaly októberben a Göd vendégeként vívta ki a továbbjutást.

A NEKA az NB I./B Nyugati csoportjának második helyén áll, két ponttal lemaradva az élvonalból kiesett Budaörs mögött. A Magyar Kupában az első fordulóban a Kozármislenyt győzték le, majd Rinyamenti KC-t, a harmadik fordulóban pedig a Budaörsöt múlták felül.

– Tisztában vagyunk a NEKA értékeivel, nagyra becsüljük az ott folyó munkát. Kellő komolysággal állunk a mérkőzéshez, a rutin és a tapasztalat mellettünk szól, továbbjutást várok csapatomtól – fogalmazott Bakó Botond.

Szabó Nina egy decemberi próbajátékot követően január elején érkezett félévre kölcsönbe Kisvárdára a NEKA-tól, és első mérkőzésén a Ferencváros ellen öt találattal tette le névjegyét az NB I.-ben. A két együttes közötti megállapodás értelében azonban nem léphet pályára a szerdai találkozón.

– Sikerre éhes, nagyon fiatal és gyors csapat a balatonboglári, amelynek hatalmas lehetőség, hogy egy élvonalbeli együttes ellen mutathatja meg magát – mondta az irányító. – Ha azonban a Kisvárda hozza azt, amit tud, nem lehet kérdés a továbbjutása – tette hozzá.

-szon.hu


TÁMOGATÓINK