facebook
2018-04-15 12:35:36

Új helyzetbe került Vlatko Djonovics, a Kisvárda Master Good SE edzője. Amióta január végétől ő irányítja az NB I-es női csapatot, az most először szenvedett vereséget (19–18).

A siófoki összecsapást éppenséggel a csapatunk is megnyerhette volna, hiszen a remek első félidei hajrának és a második játékrész elején szerzett gólokkal 14–11-re is vezetett a KKC, ami a gólszegény pénteki mérkőzésen komoly előnynek tűnt. Aztán a várdaiak kerültek hullámvölgybe, a csapat összesen végül csak hatszor talált be a második félidőben, és ez kevésnek bizonyult.

– A Siófok jó csapat, nem véletlenül jutott be a Magyar Kupa négyes döntőjébe, igaz, ott mindkét meccset elveszítette, de jó teljesítményt nyújtott – mondta a mérkőzést követően Vlatko Djonovics. – Remek játékosai vannak, és még erősebbek lennének, ha nem lenne ennyi sérültjük. Mi tudunk attól jobban kézilabdázni, ahogy azt pénteken tettük, védekezésben jók voltunk, de támadásban rengeteg hibát követtünk el. Nagyon kemény mérkőzés volt, bonyolult is a számunkra, mert nekünk is akadtak gondjaink, de a sérült játékosaink végül vállalták a játékot. Sajnálom, hogy nem tudtuk folytatni a győzelmi sorozatunkat.

A korábbi csapata ellen játszó, tavaly siófoki színekben gólkirályi címet szerzett Triscsuk Krisztina mindössze egy gólt szerzett, és kevés játéklehetőséget kapott. Vajon mi volt ennek az oka?

– Triscsuk Krisztina a kezdő csapatban kapott helyet, az első tíz percben végig a pályán volt – taglalta a helyzetet Vlatko Djonovics. – Ebben az időszakban gyakorlatilag semmit nem mutatott, ezért úgy döntöttem, hogy lecserélem. Aki nem képes százszázalékosan küzdeni a csapatért, annak nincs helye a pályán. Lehet, hogy szerényebb képességű játékost tudtam a helyére küldeni, de fontosabb, hogy a pályánlévők tegyenek meg mindent a sikerért. Nem a név a fontos, és tapasztalatból mondom, hogy Magyarországon sokan a nevükből próbálnak megélni, de az én csapatomban ez nem fog menni. A Buducsnoszt másodedzőjeként tényleg a világ legjobbjai közé tartozó kézilabdázókkal dolgozhattam együtt, de ők is hajlandóak voltak harcolni.

Csapatunk legközelebb az ugyancsak a világ legjobbjait felvonultató Győrt fogadják, a mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik.


TÁMOGATÓINK