facebook
2021-02-23 12:54:50

Szerdán a Balatonboglári Akadémia-SZISE gárdáját fogadjuk a bajnokság következő fordulójában.

A nyáron a Szent István SE-vel kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően indulhatott el a balatonboglári akadémia az NB I-ben. A SZISE gárdájából csak Monori Orsolya maradt, aki volt NEKA akadémista, de már 23 éves és van NB I-es tapasztalata. Így a játékos keretet korosztályos válogatott játékosok alkotják, akik között tíz a tavalyi ifjúsági Európa-bajnokságon győztes kézilabdázó van.

Ellenfelünk még szeptemberben szerzett négy pontot a bajnokságban. Az első élvonalbeli találkozóján a Békéscsaba ellen (33-22), majd szeptember végén a Fehérvár ellen (34-24) győzött. Azóta azonban nem sikerült növelni a pontok számát, de a csapat sorsolása sem volt könnyű, hiszen az FTC, a Siófok, a Vác, az MTK és a kétszer a Debrecen, valamint a Győr volt az ellenfelük a pontvadászat második szakaszában. Így jelenleg négy pontjukkal az utolsó előtti helyről várják a folytatást.

- Elemeztük, megfigyeltük a játékukat. Feltérképeztük a stratégiai lehetőségeiket, illetve azokat a variációkat, amelyeket alkalmazni szoktak. Mozgékony, fiatal csapat, akik vegyes védekezést, illetve nyitott védekezést is alkalmaz, de a hatosfalukat is jobban megnyitják mélységben a és ezzel próbálják meg ellenfeleik lendületét megtörni. Tudjuk, hogy sokat szeretnek futni, a gyors játékot forszírozzák kapott gól és szerzett labdák után – mutatta be ellenfelünket vezetőedzőnk, Bakó Botond. - Sok mindenre kellett figyelni a felkészülés során, végig vettünk minden lehetséges opciót. Természetesen hazai pályán csak a győzelem a célunk, ehhez azonban jól kell játszanunk.

Nem szabad abba a hibába esnünk, hogy lebecsüljük őket. Ezt sokat sulykoltuk a héten, nem is volt ezzel probléma, a lányok ugyanolyan alázattal és fegyelmezetten készültek, mint ahogy tették ezt az eddigi mérkőzésekre.


TÁMOGATÓINK