facebook
2020-09-12 10:02:34

A Debrecen elleni találkozón „csak” három gólt dobott Bouti Fruzsina, de azokat a legfontosabb pillanatokban tette. A nyáron Kisvárdára igazoló irányító találatával léptünk meg ismét két találattal az egyre jobban zárkózó vendégektől a második félidőben, majd a hajrában szintén az ő góljával jutottunk megnyugtató, négy gólos előnybe ismét.

Fruzsina Dunaújvárosból érkezett, de Szentgotthárdon ismerkedett meg a játék alapjaival.

- Szentgotthárdon kezdtem el kézilabdázni, hogy hány évesen, azt már nem is tudom pontosan. Van egy bátyám, nekik volt egy csapatuk, ott nőttem fel, mindig velük kézilabdáztam, nagyon megfogott a közösség, hogy csapatban játszhatok.

- Aztán jött az iskola Szentgotthárdon, ott folytattam a játékot, majd egy diákolimpián fedezett fel Róth Kálmán, ő vetette fel a győri folytatás lehetőségét, s a nyolcadik osztályt már ott kezdtem el, majd hét évet a győrieknél és Mosonmagyaróváron játszottam végig. Ez óriási ugrás volt nekem, főleg az, hogy egyedül elmenni otthonról tizenhárom évesen, egy kicsit tartottam is tőle, de végül hamar sikerült beilleszkednem, megtalálnom a helyemet. A mosonmagyaróvári évek nagy feladat elé állítottak fiatalon, hiszen a felnőtt NB I. azért lényegesen különbözik a junior mezőnytől, sokkal pörgősebb a játék, gyorsabban kellett gondolkozni, döntést hozni, figyelni mindenre. Az első évben kevesebbet játszottam, majd fokozatosan egyre többet, aztán már rengeteget voltam pályán, az mindenképpen nagyon jó volt, sokat jelentett számomra.

A Mosonmagyaróvár után ismét minőségi ugrás volt az akkor húsz éves tehetség számára a Dunaújváros invitálása, hiszen itt magasabb célokért küzdhetett, mint korábbi csapatánál.

- Akkor dőlt el véglegesen, hogy távozom Mosonmagyaróvárról, mikor kiesett a csapat az első osztályból. Nagy izgalommal vágtam neki a dunaújvárosi időszaknak, amely nagy lehetőség volt számomra, hiszen itt rengeteget fejlődtem fizikálisan és taktikailag is, javultak kinti lövéseim és a védekezésem egyaránt.

Fruzsina három idényt töltött el a Duna-parti város csapatában, majd ismét távolabb költözött szülőhelyétől.

- Nagyon bizonytalan volt az utóbbi időben a helyzet Dunaújvárosban, így jókor jött a Kisvárda megkeresése. Dombi Luca négy évig volt csapattársam Mosonmagyaróváron, így őt alaposan kifaggattam, amit elmondott, azt nagyon szimpatikusnak találtam. Bakó Botond is vázolta elképzeléseimet velem kapcsolatban, amellyel tudtam azonosulni.

- Nagyon könnyen sikerült beilleszkednem, egy hét után úgy éreztem, mintha már évek óta itt lennék.

A végén még elmondta, hogy szerinte a három top csapat mögött elég kiegyenlített a mezőny, bárki bárkit meglephet. Az lehet a döntő, hogy ki hogyan tud alkalmazkodni a felpörgetett, szerda-szombati ritmushoz.


TÁMOGATÓINK