facebook
2020-09-08 15:55:58

A bajnoki nyitányon papírforma vereséget szenvedett csapatunk Győrben. Szerdán újabb nehéz feladat vár lányainkra, az előző szezonban az EHF-kupa csoportkörébe jutó Debrecent látjuk vendégül. A cívisvárosiak beragadtak a rajtnál, hiszen hazai pályán meglepetésre kikaptak a Mosonmagyaróvártól.

Köstner Vilmos eddig sem gyenge kerete nyáron tovább erősödött: kilenc év után visszatért a Ferencvárosból Hornyák Dóra, Békéscsabáról érkezett a rendkívül gólerős, szerb válogatott irányító-átlövő Aleksandra Vukajlovic, szintén a fővárosi zöld-fehérektől igazolták a junior világbajnok jobbszélsőt Bánfai Kirát, a kapuba pedig megszerezték Ann-Cathrin Giegerich-t, valamint a legutóbb Dunaújvárosban védő Csapó Kyrá-t.

A két gárda az előző kiírásban januárban emlékezetes parázs csatát vívott egymással. A mérkőzés végén döntetlen állásnál mi támadtunk, a betörő Veronika Habánkovát Vantara-Kelemen Éva és Bulath Anita közös erővel leterítette, a jogos hétméteres azonban elmaradt, így maradt a pontosztozkodás. Legutóbb augusztusban edzőmérkőzésen játszottunk velük, akkor a piros-fehérek sikerével ért véget a találkozó.

- Egy erős és teljes keretű gárdát fogadunk, amely papíron a mérkőzés esélyese. A győri mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is teher és nyomás nélkül léphetünk pályára, elszánt és maximálisan koncentrál játékot várok a csapattól. Januárban már megmutattuk ellenük, hogy a pályán el tudjuk tüntetni a papíron levő különbséget, most is ezt várom. Bízom benne, hogy felszabadult játékkal ismét meglepetést tudunk okozni – fogalmazott vezetőedzőnk, Bakó Botond.

Az előző szezont Debrecenben töltötte Karnik Szabina, a balkezes játékos így vélekedik volt csapatáról.

- Gyors kézilabdát játszanak, sokat futnak, soha nem fáradnak el és az utolsó pillanatig küzdenek. Sok keresztmozgással, türelmes végigjátszák játékaikat és arra törekszenek, hogy akaratukat rákényszerítsék az ellenfelükre. Nekünk azonban a saját magunkra kell figyelnünk és meg kell tudnunk valósítani azokat a taktikai elemeket, amelyeket erre a mérkőzésre gyakoroltunk.

Nagyon fontos lesz, hogy összeálljon a védekezésünk és hatástalanítani tudjuk a Kovács Anna, Vámos Petra Despotovics belső hármasukra - fogalmazott Karnik Szabina.


TÁMOGATÓINK