facebook
2020-01-08 14:12:38

Szerdán az esztendő első találkozóján a Debrecent fogadja a Kisvárda Master Good SE NB I.-es gárdája. Köstner Vilmos gárdája tizenhat pontjával két egységgel a második Ferencváros és egy ponttal a harmadik helyezett Siófok mögött jelenleg a tabella ötödik helyét foglalja el. Kovács Annáék az eddig lejátszott tizenegy mérkőzésükből hetet megnyertek, a Ferencváros és a Dunaújváros elleni döntetlenjük mellett csak a Győrtől, és meglepetésre az MTK-tól szenvedtek vereséget. Legutóbbi bajnoki mérkőzésükön az újonc Szombathelyt verték magabiztosan (30–18). Múlt szombaton megkezdték nemzetközi kupaszereplésüket is, az EHF-kupa csoportkörének első mérkőzésén a török Kastamonu otthonában értékes győzelmet arattak (30–31). A találkozón a második félidőben feltámadó Kovács Anna és a helyzeteit hibátlanul értékesítő jobbszélső Arany Rebeka egyaránt nyolc alkalommal volt eredményes. A Debrecen szombaton az Bajnokok Ligájából kiesett cseh Banik Most ellen folytatja nemzetközi menetelését. A szabolcsiak egy mosonmagyaróvári döntetlennel búcsúztatták az évet (24–24).

A két gárda az előző szezonban ősszel Debrecenben döntetlenre végzett, míg a tavaszi találkozó a Loki sikerével ért véget.

– Volt időnk készülni, gyakorolni, kielemeztük a Debrecen játékát – kezdte érdeklődésünkre Bakó Botond. – Folytattuk a megkezdett munkát, az újonnan érkezők beépítését. Hazai pályán nagyon bátran kell játszanunk, el kell hinnünk, hogy itthon eredményesek lehetünk. Nem szabad azzal foglalkoznunk, hogy papíron erősebb ellenfelet fogadunk, arra kell koncentrálnunk, hogy a mérkőzésen végrehajtsuk azokat a feladatokat, amelyeket elterveztünk. Meg kell állítanunk a Debrecen lendületes játékát, támadásban pedig gyorsnak és hatékonynak kell lennünk. Bízom benne, hogy védelmünk mögött kapusaink is jó teljesítményt nyújtanak, mert ez adhat stabilitást és magabiztosságot a csapatnak – fogalmazott Bakó Botond.

szon.hu


TÁMOGATÓINK