facebook
2019-08-31 06:21:06

Pénteken a bajnokság első fordulójában az újonc Szombathely gárdáját fogadta a Kisvárda Master Good SE. Megilletődötten kezdett mindkét csapat, helyzetek maradtak ki itt is, ott is. A vendégek találtak előbb magukra, különösen Gorilska volt elemében, a tizedik percben már a harmadik találatánál járt, Sipeki Flóra pedig egymás után négyszer is védett, így a vasiak kerültek előnybe. A hazai csapat nem találta átlövőjátékát, de egy-egy betörésből, büntetőből tartotta a lépést Marosán György együttesével.

Az időközben beállt Rocha találatával először vezetett kettővel a hazai gárda, ezt azonban gyorsan ledolgozták Joveticsék. Fej fej mellett haladtak tovább a csapatok, a félidő végén Radojevics hetest hibázott, így a Szombathely vonulhatott előnnyel a pihenőre. Fordulás után tovább folyt az öldöklő küzdelem, egyik gárda sem tudott nagyobb előnyt kovácsolni magának. Az első játékrészhez képest gyorsabb lett a hazaiak játéka, és megérkeztek az átlövésgólok is, Veronika Habánková rövid időn belül háromszor is beköszönt. A védekezés is kezdett összeállni, és Pásztor Bettina is bravúrokat mutatott be, de büntetőt is hárított. A végjátékban Dombi Luca háromgólosra növelte az előnyt, erre még Gorilska egy hetessel válaszolt. Kölcsönös időkérések után Bandelier rontott lövésével ért véget a találkozó. Ezzel az új tréner csapata akaratos, harcos játékkal, a végén jobban koncentrálva fontos két pontot szerzett a bajnoki nyitányon. A Kisvárda szeptember 6-án a Ferencváros vendégeként lép pályára.

Kézilabda: NB I., női, 1. forduló

Kisvárda–Szombathely 25–23 (12–13)

Kisvárda, 800 néző, v.: Felhő, Öcsi.

Kisvárda: Pásztor – Orbán 1, Habánková 5, Milanovics-Litre 1, Radojevics 9/5, Siska 2/1, Milosevics 1. Csere: Lajtos (kapus) Petika 1, Smid, Dombi 2, Rocha 3. Edző: Bakó Botond.

Szombathely: Sipeki- Jovetics 3, Virág 1, Gorilska 6/1, Mitrovics 3, Bandelier 2, Mayer M. 3/3. Csere: Gadány, Tomasevics (kapusok) Mayer Sz. 2, Pődör 2, Csire 1. Edző: Marosán György.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 2–2, 11. p.: 4–5, 18. p.: 8–6, 21. p.: 8–9, 29. p.: 12–12, 33. p.: 12–14, 39. p.: 16–15, 47. p: 18–18, 53. p.: 20–19, 59. p.: 25–22.

Kiállítások: 6, illetve 8 perc. Hétméteresek: 7/6, illetve 6/4.

Mestermérleg

Bakó Botond: – Ilyen kemény, robotolós meccsre számítottam, amelyen játékunkat meghatározta a rövid kispadunk, ugyanis a sérült Dajka Bettina hiányában a belső hármasunknak egy cserével kellett lehoznia a meccset. A második félidőben felgyorsult a játékunk és javult az átlövők teljesítménye is, valamint döntő szituációban kevesebbet hibáztunk. Örülök a győzelemnek, mert az első mindig nehéz.

Marosán György: – Izgalmas, végletekig kiélezett mérkőzés volt. Örülök, hogy újoncként ilyen nagy erőfeszítésre kényszerítettük a Kisvárdát. A döntő szituációkban rendre hibáztunk, ami el is döntötte a két pont sorsát.

-szon.hu


TÁMOGATÓINK