facebook
2019-02-01 23:52:53

Pénteken Mosonmagyaróváron lépett pályára a Kisvárda NB I.-es csapata. Kemény, pattogós, félig nyitott védekezéssel kezdtek a hazaiak, akik nem előretolt emberrel akadályozták a támadásokat, hanem a kettes védők is agresszívan kilépkedtek a lövőinkre, Ennek ellenére Benko szerezte meg a találkozó első találatát, a félidőben ekkor vezetett először és utoljára a csapat.

Tilinger vezérletével fokozatosan húzott el a hazai csapat, ezen még az időkérés sem segített. Már néggyel is vezettek az óváriak, amikor egy huszáros hajrával visszazárkóztunk, és már csak egy volt közte, amikor Dragut időn túli szabaddobást végezhetett el, de lövése a sorfalon elhalt. Fordulás után mintha egy új csapat jött volna ki az öltözőből, felkeményedett a védekezés és Morena labdaszerzés utáni góljával ismét egyenlő volt az állás. Guialo lövésével pedig már a vezetést mutatott az eredményjelző, és Benko még eggyel meg is toldotta. A félidő közepére azonban ismét utolérte őket a hazai csapat. Milosevics, Milanovics-Litre, Rebicova találataival újfent három volt a különbség a javunkra, ekkor a hazaiak mestere, Bognár Róbert magához rendelte övéit.

Az időkérés használt Tilingeréknek, mert újra nyílttá tették a mérkőzést, a végjátékot egyenlőre állásról kezdhettük. Vlatko Djonovic ismét elővette az eddigi már sokszor jól működő fegyvert, a hét a hat elleni támadójátékot, azonban sokszor belehibáztunk, nem találtuk a labdákkal a beállókat, a hazaiak pedig többször könnyű, üres kapus gólokat szereztek. Két perccel a lefújás előtt Guialo még egyenlített, Bízik Réka azonban büntetőből visszavette a vezetést a hazaiaknak. Fél perc volt hátra, mikor az egyenlítésért támadhattunk, de labdavezetési hibát vétettünk, így az eredmény nem változott.

14. FORDULÓ, pénteki mérkőzés

EU-FIRE MOSONMAGYARÓVÁRI KC–KISVÁRDA MASTERGOOD 29–28 (16–14)

Mosonmagyaróvár, 1000 néző. Vezette: Felhő, Öcsi

MOSONMAGYARÓVÁR: Scholtz – KOVACSICZ 6, Kopecz 1, TILINGER 6 (3), Vukcsevics 1, SZARKOVÁ 5, Hajtai 1. Csere: Dányi, Gubíková (kapusok), Horváth B., BÍZIK R. 8 (2), Bardi, Hudák, Domokos, Bízik B. 1. Edző: Bognár Róbert

KISVÁRDA: Pásztor B. – BENKO 7 (1), Dragut, Radojevics 1 (1), V. MILANOVIC-LITRE 4, GUIALO 5, Milosevics 3. Csere: Kordowiecka (kapus), A. Klikovac, Hakunova 1, Morena 3, REBICOVÁ 4, Orbán Adrienn. Edző: Vladko Djonovics

Az eredmény alakulása. 6. perc: 4–2. 12. p.: 9–6. 18. p.: 12–8. 26. p.: 15–12. 36. p.: 17–19. 43. p.: 22–22. 53. p.: 27–26. 57. p.: 28–27

Kiállítások: 8, ill. 6 perc

Hétméteresek: 5/5, ill. 4/2

MESTERMÉRLEG

Bognár Róbert: – Még néhány ilyen mérkőzés, és biztosan rövid életű leszek. De amit a csapat ma véghez vitt, arra nincsenek megfelelő szavak. Scholtz Andreát súlyos sérülése után visszavárjuk.

Vlatko Djonovics: – Nagyon rosszul védekeztünk az első félidőben. A szünet után feljavult a csapatom játéka, és játékvezetői hibák is közrejátszottak a vereségünkben.


TÁMOGATÓINK