facebook
2021-09-13 08:40:23

Élvonalbeli gárdánk pénteken a Debrecen vendégeként lépett pályára a bajnokság első fordulójában. Csapatunk egy félideig volt partiban a komolyan megerősített Debrecennel és végül nyolc gólos vereséget szenvedett (30-22). Bakó Botond méltán lehetett elégedett tanítványai első harminc percben nyújtott teljesítményével.

- Az első félidőben védekezésben és visszarendeződésben is fegyelmezettek voltunk. Ez utóbbi kulcskérdés volt, hogy ne kapjunk gyors gólokat és véleményem szerint ez az egész mérkőzésen jól is működött – kezdte érdeklődésünkre Bakó Botond. - Tudtuk, hogy támadásban mit fog játszani a Debrecen, ezért szépen lezártuk előlük a területeket, illetve magasan fellépve megakasztottuk az átlövőiket, a kilépők mögött pedig jól tömörítettük a falunkat. Valamint Mátéfi Dalma is jól védett. Támadásban néha becsúszott egy-egy hiba, de ezek nem olyan jellegűek voltak, amelyet megbüntetett ellenfelünk. A legfontosabb azonban az volt, ha elöl hibáztunk, azt hátul sikerült kompenzálnunk, ezért tudtunk ilyen teljesítményt nyújtani az első félidőben.

Siska Pálmáék második félidei teljesítménye elmaradt az első harminc percben nyújtottól, vezetőedzőnk ezért joggal volt elégedetlen, aminek hangot is adott.

- Szünetben azt kértem a lányoktól, hogy ugyan úgy játszunk, mint eddig, hosszan, türelmesen támadjuk, hátul pedig keményen, határozottan védekezzünk. Fordulás után azonban az első 17-18 percben semmit nem tudtunk megvalósítani abból, amit elterveztünk, fegyelmezetlenül játszottunk. A debreceniek védelmünk jobb oldalát kezdték el bontani, valamint Juhász Grétát támadták, gyakorlatilag Vámos Petrát nem tudtuk semlegesíteni. Az ő játékából voltak nagyon sokszor eredményesek, ehhez sajnos mi csak asszisztáltunk. Kilépésein 1-2 méterrel rövidebbek voltak, illetve a mögöttes területeket nem zártuk le hatékonyan. Nemcsak hátul voltak problémáink, támadásban ziccereket hibáztunk, jöttek a technikai hibák, nem jöttek az átlövések, egyszerűen nem volt ellenszerünk a Debrecen védekezés ellen. Nagyon bánt, hogy a hazaiak a második félidőben gyorsan elintézték a mérkőzést. Azt el tudom fogadni, ha egy szoros végjátékban kikapunk, de egy ilyen első félidő után értetlenül állok a történtek előtt, mert abból a teljesítményből erőt kellett volna, hogy merítsenek a lányok – zárta Bakó Botond.


TÁMOGATÓINK
Tippmix Opel Coop Mastergood Várda Sport Hotel Coffee Tea Area VárdaPlex Aquacinema Frissmédia FrissFM Transitspeed Warda Coffee Roasters Agrolánc Kisvárda Fonyódi Ásványvíz