facebook
2017-03-14 13:02:20

Élesebb legyél a késnél – szól a Kisvárdán is olykor fel-felcsendülő szurkolói nóta, ám attól a késnél nehéz lett volna élesebbet találni, amely Marija Gedroit kezében volt az érdi bajnokit megelőző estén. A litván átlövő a vacsorája elkészítéséhez használta a munkaeszközt, amikor az megcsúszott a kezében, és középső ujját is alaposan megsértette.

– Azonnal értesítettem edzőnket, Dévényi Jánost, az ő segítségével mentem az ügyeletre, ahol ellátták a sérülést – emlékezett a 20–20-as döntetlenre végződött NB I-es női bajnoki egyik hőse, aki hét góljával, azon belül öt értékesített hétméteressel járult hozzá a kisvárdaiak bravúrpontjához. – Nagy volt az ijedtség, de a baj végül valamivel kisebb, és bár az orvosok azt javasolták, hogy két napig ne sportoljak, hallani sem akartam róla, hogy ne lépjek pályára a másnapi mérkőzésen.
Végül tehát Marija Gedroit élesebb lett a késnél, és nemcsak pályára lépett, hanem a mezőny legeredményesebb játékosaként zárta az érdi mérkőzést. De elégedett volt-e az egy ponttal úgy is, hogy kevesebb mint egy perccel a vége előtt még két góllal vezetett a csapata?

– Nagyon boldog vagyok, hogy pontot tudtunk szerezni – felelte a baloldali átlövő. – Igaz, hogy a végén közelebb álltunk a győzelemhez, mint ellenfelünk, de a második félidő elején kevesen gondoltak arra, hogy jók lehetünk a döntetlenre is. A meccs közben igyekeztem kizárni a sérülésemet, nagyon izgultam, de végül egyáltalán nem zavart a játékban a bekötött bal kezem.

Marija Gedroit több társához hasonlóan a héten válogatottjával készül, és mérkőzést is játszik a litvánok színeiben. Az itthon maradottak sem maradnak bevetés nélkül, hiszen csütörtökön 10.30-tól 16.30-tól hazai pályán játszanak edzőmeccseket a jól megszokott edzőpartnerrel, a romániai Zilahhal.


TÁMOGATÓINK