facebook
2021-02-06 20:11:26

Csapatunk nehéz teherrel a vállán lépett pályára szombaton Szombathelyen ugyanis az utóbbi időben pár mérkőzésünket is a hajrában buktuk el, így nem tudtunk ellépni a tabella alsó harmadából.

A hazaiak indították útjára a labdát, a találkozó első gólját azonban Milosevics Tímea szerezte, aki posztjáról avatta fel a születésnapját ünneplő Katarina Tomasevicset. A nagy tét rányomta a bélyegét a találkozó első részére, sok hibával támadtak a csapatok, a szombathelyiek elsősorban beállójukat, Gorilszkát keresték labdával, az ukrán játékos jelentett csak egyedüli veszélyt kapunkra. A távoli lövéseket jól olvasta Pásztor Bettina. Támadással voltak gondjaink nekünk is, nem tudtunk mit kezdeni a Szombathely magas falával, szélről azonban eredményesen fejeztük be akcióinkat. Lendületet adott a csapatnak Szabó Nina becserélése, irányítónk betörésből volt eredményes, vagy csak szabálytalanul tudták megállítani, aztán Fehérvár elleni mérkőzéshez hasonlóan labdát lopott középkezdésből. Vezetésével három góllal elléptünk, a hazaiak mestere ki is kérte idejét. A rövid pauzát követően azonban sikerült megőrizni előnyünket a félidő végéig.

Térfélcserét követően rövid idő alatt Udvardi Laura berámolt hármat, majd Siska Pálma is megszerezte első találatát, a különbség pedig hatra hízott, ezért Marosán György újra magához rendelte övéit. Ezután kapusukat lehozva hét a hat ellen, két beállóval támadott a Szombathely, próbáltak mérkőzésbe maradni. Sikerült is valamennyit faragni hátrányukból, Horváth Petra hatodik góljával már csak négy volt közte. Közelebb azonban nem tudtak kerülni, mert Pásztor Bettina védéseivel, Milosevics Tímea és Bouti Fruzsina pedig góljaikkal gondoskodtak róla, hogy újra megnyugtató legyen az előnyünk. A hajrában ismét betalált az első játékrészben rengeteg technikai hibát vétő Veronika Habánková is. Az utolsó öt percben a hazaiak kétségbeesett rohamot indítottak, amelybe azonban sok hiba csúszott, ezért nem tudták csökkenteni a különbséget. Végül taktikus, okos játékkal, a mérkőzést végig kézben tartva megérdemelt győzelmet arattunk.

Szép volt csajok! Hajrá KKC!

Hungast Szombathelyi KKA-Kisvárda Master Good SE 21-26 (8-11)

Szombathely, Aréna Savaria, zárt kapu, v.: Bóna, Földesi.

Szombathely: Tomasevic - Orbán, Agbaba, Gorilszka 8/3, Pődör, Bandelier 1, Horváth 6. Csere: Christe (kapus), Bíró, Frank, Kulcsár 1, Varga 2, Szendrei 2, Mayer, Forgács 1. Vezetőedző: Marosán György.

Kisvárda: Pásztor - Udvardi 6, Bouti 1, Termány, Siska 2, Dombi L.2, Milosevic 4. Csere: Mátéfi (kapus), Habánkova 2, Mihálffy 3, Soltész, Dombi K. 2, Szabó. 4/3. Vezetőedző: Bakó Botond.


Az eredmény alakulása: 5. perc 1-1, 10. p.: 2-3, 16. p.: 4-4, 21. p.: 5-8, 25. p.: 6-10, 35. p.: 9-15, 38. p.: 13-17, 45. p.: 14-20, 49. p.: 17-22, 53. p.: 18-22, 58. p.: 20-25.

Kiállítások: 6, illetve 4 perc. Hétméteresek: 4/3, illetve 3/3.

Mesterszemmel:

Marosán György: Gratulálok a Kisvárdának. Akartunk, kidolgoztuk a helyzeteket, de a támadójátékban rengeteget hibáztunk. A második félidőben felzárkózhattunk volna, ám akkor is sokat rontottunk. Mennünk kell előre, hiszen fontos mérkőzések várnak ránk.

Bakó Botond: Nagyon nehéz időszak van mögöttünk, több meccset is egy góllal veszítettünk el. Mentálisan kellett felrázni a csapatot, amely sikerült. Erre a győzelemre lehet építeni. Egy erős, jó alakulat otthonából hoztuk el a létfontosságú két pontot.

Fotó: Hornyák Emőke / Hungast Szombathelyi KKA


TÁMOGATÓINK