facebook
2018-01-06 20:12:00

Az első három gólját hétméteresből szerezte a kicsit nehézkes támadójátékkal indító Kisvárda Master Good SE, de amikor „megérkeztek” az akcióból szerzett találatok, akkor nyomban fordított 3–1-ről 3–6-ra a szombaton Dunaújvárosban szereplő szabolcsi NB I-es női csapat.

Triffa Ágnes a kapuban ott folytatta, ahol egy hete az Érd elleni abbahagyta, magyarán védett minden védhetőt. Camila Micijevicre amúgy is nagyon jól léptek ki a védelemből a várdaiak, akik gyakran labdát szereztek, és gyorsan felértek az ellenfél kapujához. Kazai Anita góljaival aztán újra átvette a vezetést az Újváros, de egynél nagyobbra nem nőtt a különbség. Az első félidő végén kettős emberhátrányban esélye nyílt a vezetés megszerzésére a Várdának, de a szélre játszott figura végén Samira Rocha a kapust találta el, igaz, Triscsuk Krisztina révén a vendégeké volt az utolsó szó a szünet előtt.

A második félidő elején aztán átrohant ellenfelén a KKC, Tamara Radojevics különösen beindult, de hetest rontott, amikor négyre nőhetett volna a vendégelőny. Kár érte, mert megtört a vendégek lendülete, az Újváros pedig négy gólt szerezve nyomban megfordította az eredményt.

Onnantól kezdve hol az egyik, hol a másik a csapat vezetett egy-egy góllal, miközben öldöklő volt a küzdelem a pályán. A Kisvárda 16–15-ös vezetésnél megint nagy esélyhez jutott, de előbb Triscsuk rontott büntetőt, igaz a kipattanót visszaszerezte, újabb hetest harcolt ki, amit Marina Dmitrovics hibázott el. De ez sem törte meg a várdaiakat, akik Vesna Milanovic-Litre góljával 21–20-ra vezettek. A következő támadásnál a játékvezetők Olena Umanecet és Szabó Valériát is kiszórták két percre, és bár kettős hátrányban Triffa még védett egy nagyot, de Kovács Anna ziccerével szemben már tehetetlen volt.

És onnantól kezdve már nem volt megállás, a hátralévő hat percben már csak a hazaiak szereztek gólokat, 5–0-s szakasszal zárták a meccset, de a négygólös különbség ellenére nagyon meg kellett dolgozniuk a sikerért, miközben a várdaiak elkönyvelhetnek egy elszalasztott nagy lehetőséget.

NB I, női: 10. forduló

Dunaújvárosi KKA–Kisvárda Master Good SE 25–21 (11–12)

Dunaújváros, 800 néző, v.: Bócz, Wiedemann.

Dunaújváros: Tomasevics – Klujber 3/2, Szekerczés 1, Cifra, Micijevic 5, Szalai B. 3, Kazai 6. Csere: Oguntoye (kapus), Dombi, Kovács A. 5, Nick, Monori 1, Grosch 1, Takács D. Edző: György László.

Kisvárda: Triffa – Katona F., Dmitrovics 2/1, Radojevics 4/1, Milanovic-Litre 3, Triscsuk 6/2, Rocha 4. Csere: Hakunova 1, Szabó V., Marincsák, Mihovics 1, Umanec. Szakmai igazgató: Mátéfi Eszter.

Az eredmény alakulása, 4. perc: 3–1, 13.: 3–6, 16.: 7–6, 21.: 10–8, 28.: 10–11, 34.: 12–15, 41.: 16–15, 43.: 17–18, 48.: 19–18, 54.: 20–21.

Kiállítások: 12, illetve 16 perc. Hétméteresek: 4/2, illetve 7/4.

Mesterszemmel

György László: – Hol az ellenfél vezetett, hol pedig mi, sokat hibáztunk, de a végén jobban sáfárkodtunk a helyzeteinkkel, és ez döntött.

Mátéfi Eszter: – Fordulatos mérkőzés volt, azért nem sikerült ponttal vagy pontokkal távoznunk, mert amikor kedvező helyzetbe kerültünk, nem tudtunk élni a kínálkozó lehetőségekkel, és heteseket rontottunk. A végén a szerencse egy picit a hazai csapathoz pártolt.


TÁMOGATÓINK