facebook
2021-09-08 07:38:24

Élvonalbeli gárdánk az előző szezonban 18 pontot gyűjtve a 9. helyen zárta a női élvonalbeli pontvadászatot. A nyáron távozott Pásztor Bettina, a hálóőr Vácon folytatja, Debrecenbe igazolt Szabó Nina, míg Milosevics Tímea befejezte pályafutását. A távozók helyére a kapuba érkezett az orosz Darina Shulega, bal szélre a szerb Alexandra Sztamenics és NEKA-nevelésű Mérai Maja, középre pedig a szintén NEKA-nál pallérozódott Juhász Gréta, valamint rövid békéscsabai kitérő után visszatért Tamara Radojevics. Jobb szélre Katona Flórát igazoltuk, azonban a felkészülés elején a játékos családi okokra hivatkozva kérte szerződésének felbontását. A csapat a nyári szünetet követően július 19-én kezdte meg nyolc hetes felkészülést a bajnoki szezonra.

- A hosszú és zaklatott előző idény után a lányokra ráfért egy alapos pihenés, hogy mindenki frissen és munkára éhesen térjen vissza – kezdte érdeklődésünkre vezetőedzőnk, Bakó Botond. - Kevés távozónk és viszonylag kevés érkezőnk volt, a csapat gerince együtt maradt, ezért a játékmozgás normálisan kezelhető volt. A felkészülés második hetében távozott Katona Flóra, így a posztján ismét egyedül maradt Udvardi Laura. Ettől nem estünk kétségbe, hiszen Laura nagyon komoly szezont futott és azóta is stabilan teljesít, jó lett volna azonban, ha számíthatunk másra is a jobb szélen. Ezek mellett voltak apróbb, két-három napos sérülések, de ez nem vetett vissza bennünket a munkában, az előzetes tervek szerint haladtunk. A felkészülés középső szakaszában azonban átment a csapaton egy fertőzéses betegség, ez eléggé megviselte a lányokat, ez meg is látszott azon időszak edzésein és felkészülési mérkőzéseinken. Szerencsére mindenki túljutott rajta és utolérte magát.

A munka mellett tíz edzőmérkőzés is szerepelt a programban, amelyekkel kapcsolatban kritikusan fogalmazott Bakó Botond.

- Az utolsó felkészülési mérkőzésig nem azt láttam a csapattól, mint amit vártam, játékban elmaradtunk az elvárható szinttől. Lehet most közhelyeket pufogtatva, azt mondani, hogy ezek eredményei nem számítanak. Én azonban nem teljesen értek ezzel egyet, bizony a felkészülés adott szakaszában már számít az eredmény és az önbizalom szempontjából sem mellékes. Elsősorban akaratban, küzdésben, egységben, fegyelmezettségben, odaadásban, alázatban volt hiányérzetem. Beszélgettünk is a csapattal ezekről a dolgokról és úgy látom, mindenki megértette, hogy a siker érdekében mindenkinek többet kell betennie a közösbe. Kapuban érzek némi bizonytalanságot, olyan szituációkban is, amikor ennek nem lenne helye. De mezőnyben is akadnak problémáink, azok a játékosok, akik már az előző szezonban is itt játszottak, sebességben, stratégiai gondolkodásban, taktikában előrébb járnak az újonnan érkezőkhöz képest, így lendületesebben és megbízhatóbban teljesítettek. Természetesen azon dolgozunk, hogy ezeket a különbségeket eltüntessük.

- Az utolsó két hétben elkezdtük frissíteni a csapatot, rövidebb edzéseik és hosszabb pihenői voltak a lányoknak. Ennek eredménye szépen vissza is köszönt a Michalovce elleni mérkőzésen, mert támadásban jól teljesítettünk, hátul azonban még láttam olyan dolgokat, amelyeket javítanunk kell. Ezen a héten azonban már a Debrecen elleni nyitó mérkőzésünkre készülünk.

Mint ahogy azt fentebb említettük, öt új játékos érkezett hozzánk.

- Jó szellemű játékosokat igazoltunk, akiknek sikerült megfelelően beilleszkedni a csapatba, becsületesen, odaadással dolgoznak, a mi játékrendszerünkben való beillesztésük azonban még több időt igényel, de jól haladunk. Meglátásom szerint taktikailag és stratégiailag több mindent kell tudniuk esetleg, mint az előző csapatukban, de akarnak és sokat tesznek érte.

Bakó Botond a harmadik felkészülését vezényelte le a Kisvárda edzőjeként és míg az előző két idényben a biztos bennmaradást tűzte ki célként, ezúttal bátrabban fogalmazott.

- Mind helyezésben, mind mutatott játékban szeretnénk előrébb lépni a tavalyihoz képest – szögezte le határozottan a szakember. - Az előző bajnokságban is nagyon közel voltunk ahhoz, hogy előrébb végezzünk, hiszen két döntetlenünk mellett, öt mérkőzésünket is csak egy góllal veszítettük el és kétszer is kettővel kaptunk ki. Azt megígérhetem, hogy egy olyan küzdős, hajtós, a szívét a pályára kitevő csapatot fog látni a közönség, amely reményeim szerint stabilabban fog teljesíteni és képes lesz arra, hogy a döntő szituációkban jól dönt és képes lesz maga javára fordítani a mérkőzést. Nekünk szorgos kis hangyaként kell dolgoznunk, robotolnunk és egymásért harcolva, küzdve csapatként kell kiemelkedőt nyújtanunk, ez lehet a sikerünk záloga – zárta Bakó Botond.


TÁMOGATÓINK