facebook
2024-03-30 09:13:43

Nagyon akart, szívét-lelkét kitette a pályára élvonalbeli csapatunk csütörtökön a Budaörs ellen, mégis kikapott (17–21). Védekezésben nem is volt probléma, végig feszes és kemény volt a falunk, remek ütemben helyeztük el a megállító szabálytalanságokat, a vendégek mindössze 21 gólt dobtak, amely egyértelműen hátsó alakzatunk dicsérete. Elől azonban nehezen kerültünk helyzetbe és akkor is naggyá tettük a Budaörs hálóőrét Vártok Ramónát, aki a mérkőzésen a lövések felét hárította. Az első találatunkra közel tizenhárom percet kellett várni. Hiba lenne erre fogni, de az tény, hogy a szerencsével is hadilábon álltuk, öt lövésünk is a kapufán csattant.

– Az kétségtelen, hogy a szezon eddigi legjobb védekezését mutatta be a csapat, mindenki maximálisan beletett mindent. Nagyon keményen, de még a sportszerűség határain belül védekeztünk, a Budaörs sokszor passzívig támadott – kezdte értékelést vezetőedzőnk, Józsa Krisztián. – Huszonegy gólon tartottuk a remek erőkből álló Budaörsöt, hogy mégsem tudtunk nyerni, azt tragikus helyzetkihasználásunknak köszönhetjük. Elöl sajnos érződött, hogy nyomja a tét a játékosokat, megremegtek a kezek és nagy akarásnak nyögés lett a vége, tizenhét góllal nem lehet mérkőzést nyerni. Pedig a megbeszéltek szerint, oda vittük a labdákat, ahol a legnagyobb eséllyel be tudtuk volna eredményesen fejezni a támadásokat, a helyzeteinket azonban rendkívül gyenge százalékkal használtuk ki. Ezen kívül beállóink megjátszhatatlanok voltak, valamint az előnyszerzéssel is akadtak problémáink. Ezt a második félidőben beszálló Nada Micevski jól megoldotta, megéreztük azonban a sérült Ayano Mihara hiányát – fogalmazott a szakember.

A halovány támadójáték ellenére a második félidőben többször úgymond visszajöttünk a mérkőzésbe, háromszor is támadhattunk az egyenlítésért.

– Sajnos ezekben a szituációkban elemi hibákat vétettünk, eladtuk a labdát, amelyből gólokat kaptunk, így nem sikerült átbillentenünk a mérkőzést. Nagyon sajnálom, mert erre a két pontra égetően szükségünk lett volna – zárta Józsa Krisztián.

A válogatottszünetet követően április 21-én a Győr vendégeként folytatjuk bajnoki szereplésünket.

(Fotó: Gáncs Tamás)


TÁMOGATÓINK