facebook
2022-01-25 12:22:33

Három bajnoki mérkőzést követően szerdán kupatalálkozó vár élvonalbeli csapatunkra, a Magyar Kupa negyedik fordulójában a Mosonmagyaróvárt fogadjuk. A továbbjutás kérdése egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén a szabályok értelmében a vendég csapat folytathatják a sorozatot. Mint az ismert, az előző évadban a klub történetének legnagyobb sikerét aratva a legjobb négy közé jutottunk, az aktuális kiírásban pedig a harmadik körben kapcsolódtunk be és novemberben a Budaörs vendégeként nyertünk két góllal, amellyel jogot szereztünk a folytatásra.

A két gárda legutóbb novemberben bajnoki mérkőzésen találkozott egymással Kisvárdán, akkor a vendégek sikerével ért véget a találkozó. A mosonmagyaróváriak januárban megkezdték nemzetközi szereplésüket és két szép győzelemmel letették névjegyüket Európában is, először hazai pályán győzték le a francia Besancon együttesét, majd a Lokomotiv Zagreb otthonából hozták el a két pontot, a kettő között azonban nagy meglepetésre kikaptak Budaörsön. Múlt vasárnap a Sola elleni Európa-liga mérkőzésüket elhalasztották, mert a csapatban felütötte fejét a koronavírus. Honlapjuk tanúsága szerint játékosaikat hazaengedték, az egészséges kézilabdázók egyéni edzésterv szerint készülnek.

- A Mosonmagyaróvár egy erős, komplex csapat, komoly játékerőt képviselnek. Hallottuk a róluk érkező híreket, sajnos e egy ilyen időszak, minden csapatnál vannak kisebb nagyobb problémák. Nálunk is akadnak nehézségek, apróbb betegségek, sérülések hátráltatják a napi, zökkenőmentes felkészülésünket. Ettől függetlenül a lehetőségeinkhez képest megpróbáltunk a lehet legjobban felkészülni a mérkőzésre. Sűrű programunk miatt továbbra is a frissítés és a regeneráció élvez prioritást. Ezek mellett természetesen azokat a játékelemeket erősítjük, tartjuk szinten, amelyekből eredményesek lehetünk – fogalmazott vezetőedzőnk, Bakó Botond.


TÁMOGATÓINK
Tippmix Opel Coop Mastergood Várda Sport Hotel Coffee Tea Area VárdaPlex Aquacinema Frissmédia FrissFM Transitspeed Warda Coffee Roasters Agrolánc Kisvárda Fonyódi Ásványvíz