facebook
2020-09-23 21:07:32

Szerdán a bajnokságot parádésan kezdő Mosonmagyaróvárt fogadta élvonalbeli csapatunk. A vendégek teljes kerettel érkeztek, míg nálunk az egyébként is szűk keret még egy fővel csökkent, a Vácon orrtörést szenvedett Bouti Fruzsina csak a lelátóról figyelhette az eseményeket. Hatalmas lendülettel vetette magát a küzdelembe mindkét fél, a vendégek minden megmozdulásán látszott az önbizalom, amelyet az első öt fordulóban szereztek. Nem volt azonban megszeppenve a mi csapatunk sem. Horváth Bernadett szerezte ugyan az első találatot, amellyel vezetett a Mosonmagyaróvár, aztán átvettük a vezetést és a félidő végéig meg is tartottuk. Okosan, megfontoltan támadtunk, sorra jöttek a bombák, hol Karnik Szabinától, hol Mihálffy Adrienntől, hol Szabó Ninától, de Udvardi Laura is többször betalált szélről. Hátul fegyelmezetten, keményen védekeztünk, elvettük a területeket a Mosonmagyaróvár nagy lövőitől, a kapuban pedig Pásztor Bettina, majd Mátéfi Dalma is szép védéseket mutatott be. A félidő végére azonban kissé elfogyott a lendületünk, de még így is megérdemelt háromgólos előnnyel vonulhattunk pihenőre.

Fordulás után tovább zárkózott a Mosonmagyaróvár, felpuhult a védekezésünk, elmaradtak a megállító faultok, így a távoli zónákból zavartalanul tüzelhettek a vendégek. Elöl is akadozott a gépezet, átlövőink nem találták a helyzeteket. Jellemző, hogy második harminc percben sokáig csak a két szélsőnk volt eredményes, a félidő egyetlen átlövés gólját Siska Pálma szerezte a lefújás előtti fél percben. Feljavuló védelmünknek köszönhetően azonban végig mérkőzésben voltunk, volt a végjátékban pár szerzett labdánk, amelyeket elszórtunk, ez azonban a fáradtság számlájára írható. A találkozót végül a Mosonmagyaróvár nyerte, a szezonban immár negyedszerre is egy góllal, a játék képe alapján azonban a végig jól küzdő csapatunk rászolgált volna legalább az egyik pontra.

Kisvárda-Mosonmagyaróvár 21:22 (13-10)

Kisvárda, 490 néző, v.: Andorka, Hucker.

Kisvárda: Pásztor – Udvardi 4, Szabó 4/2, Karnik 4/1, Siska 1, Dombi L. 1, Milosevics 4. Csere: Mátéfi (kapus) Dombi K., Mihálffy 3, Soltész, Zavaczki. Edző: Bakó Botond.

Mosonmagyaróvár: Herczeg – Katona 2, Kovács 5, Tóth 3, Horváth 1, Szarková 4, Hajtai 2. Csere: Szemerey (kapus), Gyimesi 1, Tilinger, Sirián 1, Stranigg 1, Lancz 2, Hudák, Domokos. Edző: Gyurka János.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 2-2, 9. p.: 6-3, 20. p.: 11-7, 26. p.: 13-7, 34. p.: 14-12, 40. p.: 15-15, 47. p.: 16-18, 58. p.: 20-21.

Kiállítások: 4, illetve 8 perc. Hétméteresek: 3/3, illetve 0.

Mesterszemmel

Bakó Botond: - Ezen a mérkőzésen elsősorban a harc, a küzdőszellem dominált mindkét oldalon. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, mert egy jó és komplett csapattal találkoztunk. A jelenlegi helyzetünkben a lányok az utolsó bőrt is lehúzták magukról, minden dicséretet megérdemelnek. Az első félidőben még engem, is megleptek, a második félidőben azonban elfogytunk, de hatalmasat küzdve még így is volt esélyünk a pontszerzésre.

Gyurka János: - Tompán kezdtük a találkozót, sorra kaptuk a lerohanás gólokat. Védekezésben pedig nem voltak meg a faultok, így könnyen átjátszottak bennünket és volt egy több mint tíz perces gólcsendünk is. A második félidőben összeálltunk hátul és a támadójátékunk is javult. Ez a hatodik mérkőzésünk a hónapban, fásultak a játékosaim, de nagyot küzdöttek.


TÁMOGATÓINK