facebook
2021-09-20 13:13:36

Élvonalbeli csapatunk, az elmúlt szezonban két döntetlen mellett öt mérkőzését is egy góllal veszítette el. Múlt szombaton azonban fordult a kocka, egy végig kiegyenlített találkozón 15 másodperccel a lefújás előtt Veronika Habánková találatával minimális különbséggel legyőztük az előzetesen esélyesebbnek tartott Siófokot.

- Ebből a mérkőzésből csak a pozitívumokat, a küzdést, az akarást, a hozzáállást visszük tovább, mert abból lehet erőt meríteni, építkezni. Azóta visszanéztem a mérkőzést, természetesen láttam hibákat, rengeteg munka vár még ránk, van még hova fejlődnünk, de ez igaz az egész bajnokságra is, mert a folyamatos építkezéssel lehetünk csak egyre jobbak – kezdte vezetőedzőnk, Bakó Botond. - Most azonban egy pillanata megállhatunk és örülhetünk, úgy kell megélnünk ezt a győzelmet, hogy előnyt tudjunk kovácsolni belőle, hétfőtől azonban már a következő feladatra koncentrálunk. Az előző szezonban többször is arról kellett beszélnem, hogy csak egy pici hiányzott, apróságokon múlt a sikerünk, ezúttal a mi oldalunkra billent el a mérleg nyelve, de sokat is tettek érte a lányok.

A Debrecen ellen az első harminc percben játszott csak jól csapatunk, ezúttal közel hatvan percig voltak képesek magas szintű teljesítményre.

- A Debrecen elleni mérkőzésünkhöz képest klasszisokkal jobb teljesítményt nyújtottak átlövőink. Ennek hatására beállóból is szélről is eredményesebbek tudtunk lenni. Visszarendeződésben és védekezésben azonban nem voltunk annyira stabilak, mint amilyenek szoktunk lenni, de amíg lövünk 35 gólt, addig belefért ez is.

A remekül teljesítő alakulatunk nyolcadik játékosa a végig lelkesen szurkoló közönség volt.

- Nagy köszönettel tartozunk nekik, mert a nehéz pillanatokon átsegítettek bennünket. Hiába vezettünk szinte az egész mérkőzésen végig, az utolsó öt percre két gólos hátránnyal fordultunk, akkor a lelátóról óriási segítséget kaptunk, kellett az a hangulat, az az atmoszféra, amelyet ők teremtettek – zárta Bakó Botond.

Bakó Botond még szólt arról, hogy elégedett csapatával, mert az összes utasítását, a megbeszélt taktikai elemeket sikerült megvalósítaniuk, külön kiemelte Siska Pálmát, aki törött ujjal játszotta végig a mérkőzést.


TÁMOGATÓINK