facebook
2022-04-30 09:57:24

A Ferencváros nem csupán győzni akart péntek este Kisvárdán, hanem minél nagyobb különbséggel akarta letudni a mérkőzést, mivel a szezon végén vélhetően az összesített gólkülönbség fog dönteni a fővárosiak és a Győr között a bajnoki címről. A vendéggárda ennek megfelelően az első perctől uralta a meccset. Kezdetben elsősorban a szélekről voltak eredményesek, miközben nem hagytak könnyű lövőhelyzetet a mieinknek. Vezetőedzőnk, Bakó Botond hiába kért kétszer is időt, a 16. percben már tízzel ment az FTC. A következő tíz perc várdai szempontból valamelyest jobban nézett ki, ám így is csak ideiglenesen csökkent a differencia. Fordulás után is a Fradi kezdett jobban, ám idővel többször belehibázott támadásaiba, csapatunk pedig Leskóczi Boglárka védéseivel és rendezetlen védelem ellen szerzett gólokkal megállította, hogy tovább nőjön a szakadék, sőt a második félidőt meg is nyerte. Az FTC magabiztosan győzött, ám a végeredmény miatt nem lehet maradéktalanul elégedett. Mi pedig megmutattuk, hogy van tartása a csapatnak, nem váltunk áldozati báránnyá és a hazai, Győr elleni első félidőhöz hasonlóan a Fradi ellen is nyertünk egy félidőt.

Kisvárda Master Good SE – FTC-Rail Cargo Hungaria 23–34 (9–21)

Szent László Gimnázium, 300 néző, v: Asztalos, Szalay.

Kisvárda: Sulega – Bouti, Mészáros-Mihálffy 2, Karnik Sz. 6 (2), Siska, Dombi L. 4, Mérai. Csere: Leskóczi (kapus), Udvardi 2, Radojevics 8 (6), Juhász G. 1, Sztamenics, Dombi K., Makkai.
Edző: Bakó Botond.

Ferencváros: Janurik – Kovács Anett 1, Klujber 9 (4), Szucsánszki 1, Edwige 4, Bölk 4, Hársfalvi 5. Csere: Suba (kapus), Csiszár-Szekeres, Tóth Nikolett 2, Kisfaludy 1, Grbics 2, Márton G. 2, Malestein 3, Simon P.
Megbízott edző: Duleba Norbert.

Az eredmény alakulása. 5. perc: 1–5. 12. p.: 3–10. 18. p.: 6–14. 25. p.: 9–17. 36. p.: 9–24. 40. p.: 11–27. 49. p.: 16–29. 54. p.: 18–34.

Kiállítások: 8, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 9/8, ill. 4/4.

Mesterszemmel

Bakó Botond: – Az első félidőben gyakorlatilag kivégzett bennünket a Ferencváros, ekkor jó momentumunk sem volt. Leskóczi Boglárka kapusteljesítménye szünet után feljavult, extra teljesítményt nyújtott, illetve taktikailag is újítottunk, ami bejött. Más ellenfelekkel szemben ezek az erények eredményre vezethetnek, az utolsó húsz percben látottakra lehet építenünk, és bízom a sérültek felépülésében is.

Duleba Norbert: – Nagyon komoly első félidőt produkáltunk, mind támadásban, mind védekezésben. Ez szünet után visszaütött, a második félidő közepétől fáradni kezdtünk, sokat kellett cserélni, és ezt a Kisvárda nagyon szépen kihasználta.


TÁMOGATÓINK