facebook
2017-03-30 11:18:01

Volt olyan pillanata a meccsnek, mondjuk úgy 19–14-es vendégvezetésnél, amikor úgy tűnt, nyerhet a csapat az Alba Fehérvár otthonában. Nem is kicsit. Aztán jött a blokk, a hátralévő húsz percben alig négy gólra voltunk képesek, és kaptunk tizennégyet. Vagyis a meccs utolsó harmadában pont annyit, mint az előző kétharmad során.

– Sejtettük, hogy a kapott góljaink számán múlik majd minden, nem véletlenül nyilatkoztam azt a mérkőzés előtt, hogy húsz gól környékén kellene tartani az ellenfelet – mondta Dévényi János, a kisvárdaiak edzője. – Ha időarányosan nézzük, akkor a negyvenedik percben nem is álltunk rosszul, utána viszont szétesett a játékunk. Támadásban pontatlanokká váltunk, sok eladott labdánk volt, az ellenfél pedig az úgynevezett mandínergólokkal büntette ezeket a hibákat. Kulcsfontosságú volt, amikor huszonhárom huszonkettes vezetésünknél emberelőnybe kerültünk, ám ekkor sem sikerült a kapuba találni, ahogy az utolsó nyolc percben egyszer sem. Azt azért tudni kell, hogy Hanna Yttereng derékfájdalmai miatt hiányzott, ő azért szembeállítható lett volna a fehérváriak remek napot kifogó átlövőjével, a kilenc találatig jutott Biljana Bandelierrel. Az összkép azért nem volt rossz, a meccs jelentősebb részében vezettünk, mutatva, hogy ebben az összetételben azért már idegenben is van keresnivalónk.

A hétvégén a Magyar Kupa négyes döntője miatt nem lesz forduló, legközelebb április 7-én lépünk pályára, akkor a Siófokot fogadjuk.


TÁMOGATÓINK