facebook
2019-11-15 20:41:06

Az év utolsó hazai mérkőzésén az MTK gárdáját fogadta a Kisvárda Master Good SE NB I.-es gárdája. Vlagyimir Golovin együttese zsinórban három győzelemmel a háta mögött érkezett a találkozóra, egy találattal múlták felül a Mosonmagyaróvárt, majd óriási meglepetésre egy gólokban gazdag találkozón győzték le az addig szárnyaló debreceni gárdát, legutóbb pedig az újonc Szombathely ellen gyűjtötték be a két bajnoki pontot. A Kisvárda nem a legjobb előjelekkel várta a találkozót, a délelőtt Pásztor Bettina rosszul érezte magát, ezért a kórházban infúziót kapott, gyakorlatilag onnan esett be a találkozóra. Szöllősi-Zácsik rontott lövésével indult a találkozó, majd Siska volt eredményes, így a hazaiak szerezték meg a vezetést. Milanovics-Litre, majd Rocha tovább növelte az előnyt, ezt azonban egy 3-0-ás rohammal megfordították a vendégek és a nyolcadik percben már a kék-fehérek vezettek. Sorra maradtak ki a hazai helyzetek, a vendégek viszont rendre eredményesek voltak, így megléptek hárommal, különösen Tóth Eszter volt elemében, akit nem tudott kordában tartani a kisvárdai védelem. A kapuba időközben beálló Lajtos Nóra két védésének köszönhetően mérkőzésben maradtak a szabolcsiak és egy gólra visszakapaszkodtak a játékrész végére. Fordulás után sikerült ismét egalizálni, utána azonban a technikai hibáknak köszönhetően ismét a vendégek kerültek előnybe. A negyvenedik percben egy hazai időkérést követően a Kisvárda kapusát lehozva hét a hat ellen támadott, Rocha azonban ziccert hibázott, a következő támadásban egy eladott labdát követően Szöllősi-Zácsik találatával először vezettek néggyel a fővárosi kék-fehérek. Innen még sikerült felállnia az egyre fáradó hazai csapatnak, többször is támadhattak az egyenlítésért, ez azonban nem sikerült. A lefújás előtt fél perccel Pál Tamara végleg eldöntötte a találkozót. az ellentámadásból Rocha lágy bejátszásából Milanovics-Litre még eredményes volt, ez azonban a szépítésre volt csak elég.

Kisvárda-MTK 24-26 (12-13)

Kisvárda, 990 néző, v.:Horváth, Marton.

Kisvárda: Pásztor-Orbán 1, Smid, Siska 6, Milanovics-Litre 3, Rocha 2, Milosevics 1. Csere: Lajtos (kapus) Dudás 1, Habánková 7/5, Dombi 3, Petika. Edző: Bakó Botond.

MTK: Győri-Dávid-Azari 3, Malovics 3, Tóth 6, Dakos, Szöllősi-Zácsik 7/2, Sallai 2. Csere: Suba (kapus) Szabados 1, Pál 3/2, Fekete 1, Gerhát, Mihályfi, Juhász Edző: Golovin Vlagyimir.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 2-0, 12. p.: 6-4, 19. p.: 6-9, 25. p.: 9-12, 30. p.: 12-13, 37. p.: 16-16, 43. p.: 16-20, 51. p.: 21-23, 55. p.: 23-24.

Kiállítások: 6, illetve 10 perc. Hétméteresek: 5/5, illetve 7/4.

Mesterszemmel

Bakó Botond:- Ezer sebből vérzünk nehéz helyzetben vagyunk, a vereséhg ellenére büszke vagyok a lányokra, mert,az utolsó leheletükig küzdöttek. Az első félidőben miatt bosszús vagyok egy kicsit, mert sok zicceet hagytunk ki, ha pontosabbak vagyunk, talán máshogy alakult volna a mérkőzés. A második félidőben sajnos lassan elfogytunk, amiből aztán jöttek a hibák, amelyet az MTK ki isa használt és maga javára fordította a találkozót.

Golovin Vlagyimir:- Izzadós mérkőzésen vagyunk túl. Tudtuk, hogy a Kisvárda a végsőkig küzdeni fog. Azzal is tisztában voltuk, hogy kevesen vannak, ezért bíztunk benne, hogy a végére elfogynak. Hamarabb eldönthettük volna a két pont sorsát, ha nem hibázunk annyit.

kelet.hu


TÁMOGATÓINK