facebook
2023-03-01 10:37:54

Mint az ismert élvonalbeli csapatunk szombaton kétgólos győzelmet aratott Budaörsön. A találkozón a rutinos Tamara Radojevics mellett két fiatal játékosunk, Sápi Gréta és Juhász Gréta is maradandót alkotott.

Juhász Gréta második szezonját tölti Kisvárdán és egyre maghatározóbb tagja a csapatunknak. Budaörsön 38 percet töltött a pályán és ezalatt hét gólig jutott, amellyel a legeredményesebb játékosunk volt. Különösen az első félidőben volt hatékony, hét kísérletéből hatot gólra váltott, ehhez tett még hozzá egyet a második játékrészben. 21 éves balátlövőnknek nem ez volt az első alkalom, hogy „elsült a keze”, november végén a Magyar Kupa 3. fordulójában a Békéscsaba ellen nyolcszor volt eredményes, míg decemberben bajnoki mérkőzésen Vácon hatszor talált be. Ezeknek azonban nem tudott felhőtlenül örülni, hiszen a kupamérkőzésen a hazai döntetlen a viharsarkiak továbbjutását jelentette, a bajnoki találkozó pedig vereséggel ért véget. Szombati teljesítményével viszont oroszlánrészt vállalt a sikerből. Mint mondta, nagyon örül eredményes játékának, azonban a csapat győzelme sokkal fontosabb az ő egyéni jó teljesítményénél.

Nagyon jó mérkőzést játszottunk, mindenki nagyon akart, küzdöttünk az elejétől a végéig. Volt ugyan a második félidőben egy rövid hullámvölgyünk, de Kiki védései kisegített bennünket. Ami engem illet, megpróbáltam felszabadultan játszani, mert az előző meccseken nem sikerült azt a szintet hozni, amit magamtól elvártam. Sikerült fejben rendbe tenni magamat és ahogy bejöttek az első lövéseim, egyre bátrabban vállalkoztam. Úgy érzem, egy ilyen teljesítmény bennem volt, remélem tudom hozni a továbbiakban is – fogalmazott Juhász Gréta.

Sápi Gréta ebben az idényben csatlakozott keretünkhöz, a beállót az akkor NB I./B-s Hajdúnánástól igazoltuk. Elmondása szerint az első időszakban szoknia kellett a két osztály közötti különbséget, a keményebb ütközéseket, a gyorsabb játékot. A 21 éves játékos eddig mérkőzésenként egy-két alkalommal talált a kapuba, Budaörsön viszont ötször járt túl a hazai kapusok eszén. A pályán töltött ötven perc alatt az összes lehetőségét gólra váltotta, talán ennek is köszönhető, hogy a mérkőzés legjobbjának választották meg.

Felszabadultan léptünk pályára, sikerült kizárni a fejünkből az előző három vereséget és csak arra koncentráltunk, hogy nyerjünk. Betartottuk az előre megbeszélt taktikai utasításokat és a mérkőzés nagy részében az történt, amit mi szerettünk volna, ez pedig nagy önbizalmat adott a játékhoz – tekintett vissza Sápi Gréta. – Örülök, hogy sokat játszhattam, jó labdákat is kaptam a társaimtól, igyekeztem meghálálni a bizalmat – tette méghozzá.

Grétának kritikus szituációban sem remegett meg a keze, másfél perccel a vége előtt Juhász Gréta bejátszását értékesítette magabiztosan, amellyel végleg eldőlt a mérkőzés.

Bízunk benne, hogy két fiatal játékosunk továbbra is jó teljesítményt nyújt és hozzájárul eredményes szereplésünkhöz.



TÁMOGATÓINK