facebook
2020-04-01 13:56:24

A Kisvárda Master Good SE csapatának játékosai a szakmai stáb útmutatásai alapján és Borbély Erik edzéstervei alapján otthon készülnek, nem kivétel ez alól Soltész Petra sem.

A fiatal balszélső az előző szezonban amellett, hogy az ifjúsági csapat meghatározó tagja volt, a felnőttek között többször is szóhoz jutott, és áprilisban a Békéscsaba elleni találkozón a hajrában megszerezte élete első felnőtt élvonalbeli találatát. A felnőttcsapathoz közben nyáron új edző érkezett, aki továbbra is számít Petrára.

– Az előző szezonban decemberben készültem először a nagy csapattal, akkor még Vlatko Djonovics volt az edző. Az ő távozása után Dévényi János vette át a szakmai munkát, nála szintén látogattam az első csapat edzéseit.

Bakó Botond érkezésével nem változott a helyzetem, nála szintén a keret tagja vagyok, nagyon szeretek vele dolgozni, jó hangulatú, felszabadult légkörű tréningeket tart.

– Erőt ad, és az önbizalmamat is erősíti, hogy számítanak rám – mondta Soltész Petra. Az új helyzet őt is kihívások elé állította, hiszen egyedül sokkal nehezebb edzeni, mint a társaival együtt.

– Még az elején vagyunk, kicsit szokatlan, de egyre jobban belerázódok.

A futásokról mindennap be kell küldenünk az adatokat, erősítő gyakorlatokat is kapunk, emellett én még pluszgyakorlatokat is szoktam végezni.

– Ez a digitális távoktatás talán nekem nem okoz akkora problémát, mint azoknak a társaimnak, akik nap mint nap minden órát az iskolában töltenek, ugyanis magántanuló vagyok a Bessenyei György gimnáziumban, de azért jól össze kell egyeztetni, hogy egyik tevékenység se sérüljön.

– Kedden például dolgozatot írtam, a megkapott feladatokat mindenkinek el kellett készítenie és visszaküldenie. Ezeket egyedül kell megoldanunk, de bevallom, biológiából anya segített kicsit.

Petrának van még egy éve az érettségiig, de már most gondolkozik a jövőjéről.

– Mindenképpen szeretnék továbbtanulni, több lehetőségen is gondolkozok.

Szeretnék továbbra is NB I.-es játékos lenni Kisvárdán, mert nagyon jól érzem magam itt, ebben az esetben a Nyíregyházi Egyetem jöhet szóba.

– A másik lehetőség Eger, mert az előző szezonban játszottunk ott, és nagyon megtetszett az ottani egyetem. Ez azonban még a jövő kérdése, annyi biztos, hogy a sporttal kapcsolatos lesz a választásom, szóba jöhet az edzőképzés vagy a sport és rekreáció szakirány – avatott be minket a terveibe Soltész Petra. - kelet.hu


TÁMOGATÓINK