facebook
2023-01-29 20:35:32

A mérkőzés utolsó 17 percében csak két gólt dobtunk. Szokatlan időpontban, vasárnap a Debrecen vendége voltunk a női élvonalbeli bajnokság 11. fordulójában. A hazaiak érdekeltek a nemzetközi porondon is, így hetek óta heti két mérkőzést játszanak, míg a mieink az utolsó két mérkőzésükön remek produkcióval rukkoltak ki. Ezért szoros csatára volt kilátás.

Az első perctől tudatosan lassítottuk a játékot, erre vevő volt a cívisváros csapata, így nem nagy iramban indult a mérkőzés. A találkozó első találatát Méra Maja szerezte, amellyel vezettünk is. Aztán fordult a kocka, mert bár becsülettel próbálkoztunk, Gabriel olvasta lövéseinket, sem Karnik Szabina, sem Juhász Gréta nem tudott túljárni az eszén. A kameruni származású francia válogatott hálóőr nemcsak védéseivel tűnt ki, egész pályás góljával növelte is a Loki előnyét. Hazai részről Töpfner Alekszandra vitte a prímet, a jobbszélső a 8. percben már a harmadik találatánál járt. Mielőtt azonban nagyobb különbség alakult volna ki a két együttes között Bakó Botond időt kért és lecserélte belső négyesét. Ez jó húzásnak bizonyult, a pályára lépő játékosok új lendületet adtak a csapatnak Veronika Habánková és a másik oldalon Siska Pálma is betalált, csökkentve ezzel hátrányunkat. Fokozatosan zárkóztunk, a 27. percben Sápi Gréta egy szép akció végén minimalizálta a hátrányt és még ugyanebben a minutumban Mérai Maja egalizált. A vezetést is átvehettük volna, Veronika Habánková életerős lövése azonban a lécen csattant.

Fordulás után Kácsor Gréta vette hátára csapatát, nálunk Siska Pálma és Akiyama Natsumi voltak a gólfelelősök. A japán légiós és a balátlövő révén többször is egalizáltunk. Sőt előbbi találatával ismét Kisvárda vezetést mutatott az eredményjelző. Két véleményes kiállítás borzolta csaptunk kedélyeit, ez azonban nem tört meg bennünket, Radojevics Tamara ismét egyenlített. Az utolsó tíz percben azonban több hiba is csúszott a befejezésekbe, és mindössze egy gólra voltunk képesek. Nagy kár érte, mert ebben a meccsben sokkal több volt, így csak annyit írhatunk, hogy nagyon megnehezítettük esélyesebbnek tartott ellenfelünk dolgát és tisztességes vereséget szenvedtünk.

DVSC Schaeffler - Kisvárda Master Good SE 22-19 (10-10)

Debrecen, 1000 néző. V: Kiu G., Kiu T.

Debrecen: Gabriel 1 – Töpfner 5 (1), Hámori 1, Vámos P. 1, Füzi-Tóvizi 1, Kácsor7, Petrus 4. Csere: Giegerich (kapus), Bordás 2, Szabó Nina, Csernyánszki. Edző: Szilágyi Zoltán

Kisvárda: Mátéfi – Udvardi 1 (1), Karnik 1, Juhász G., Sápi 1, Bouti, Mérai 2. Csere: Siska 5, Trúnková 3, Radojevics 2, Habánková 1, Akijama 3. Edző: Bakó Botond

Az eredmény alakulása. 2. perc: 0–1. 10. p.: 5–1. 16. p.: 6–5. 23. p.: 10–7. 34.p.: 13–11. 44.p.: 16–17. 55.p.: 20–18.

Kiállítások: 4, illetve 6 perc. Hétméteresek: 2/1, illetve 3/1.

Mestermérleg

Szilágyi Zoltán: – Tudtam, hogy nehéz meccs vár ránk, keményen küzdöttünk. Jól kezdtünk, de később a hibáinkat könyörtelenül kihasználta a Kisvárda. A hajrában végül sikerült itthon tartanunk a két pontot. A jó védekezésünk volt a győzelmünk kulcsa.

Bakó Botond: – Biztos voltam abban, hogy a küzdés és a harc fog dominálni ezen a mérkőzésen, ez pedig be is igazolódott. Védekezésben mindkét csapat jó teljesítményt nyújtott, az viszont látható volt, hogy tele van a két gárda hiányzókkal. A mi sikerünkhöz a nagyobb felelősségvállalás hiányzott támadásban, ez most így sikerült, a bajnokság folytatására azonban bizakodva tekintünk.

fotó: DVSC Handball


TÁMOGATÓINK