facebook
2022-04-21 08:50:47

Mint arról korábban beszámoltunk az idény végén öt játékos távozik csapatunktól, Dombi Katatin, Dombi Luca, Mészáros-Mihálffy Adrienn, Termány Rita és Darina Sulega máshol folytatja pályafutását. Az újabb tárgyalások eredményeként az is kiderült, hogy Natalija Savcsin sem minket erősíti majd a következő szezonban. Az ukrán válogatott játékos októberben a román Gloria Bistrita-Nasaudtól érkezett hozzánk. A 25 éves átlövő október 22-én, a Fehérvár elleni mérkőzésen mutatkozott be csapatunkban, majd további három találkozón lépett még pályára, makacs sérülése miatt azonban az idény hátralévő részében már nem számíthatott rá a szakvezetés. Az utóbbi időben a mérkőzések mellett a háttérben folyamatosan zajlottak a tárgyalások, az elmúlt hetekben számos megállapodás született, kiderült, hogy kik azon, akik a jövőben is kisvárdai színekben folytatják a játékot. A szakosztály 11 lejáró szerződésű játékossal hosszabbított szerződést, Bouti Fruzsina, Veronika Habánková, Juhász Gréta, Karnik Szabina, Leskóczi Boglárka, Makkai Kitti, Mátéfi Dalma, Mérai Maja, Radojevics Tamara, Siska Pálma és Udvardi Laura egy szezont még biztos hogy Kisvárdán tölt. A tavaly érkező Alekszandra Sztamenics szintén marad, klubunk élt a szerződésben rögzített opciós jogával, így a szerb balszélső továbbra is minket erősíti. Ezzel még nem teljes a keret, hamarosan bejelentjük öt érkezőnket.

– Nagyon szeretek itt lenni mert remek a társaság és az sem mellékes, hogy fiatal korom ellenére rengeteg lehetőséget kapok. Jó kezekben vagyok, biztosítva látom a fejlődésemet, így jó érzéssel maradok – mondta kapusunk Mátéfi Dalma.

Dalmához hasonlóan Juhász Gréta is sok időt tölt a pályán, ezért ő sem sokat gondolkodott a hosszabbításon. – Jó a légkör, a lányok az első pillanattól segítőkészek voltak. Egyre jobban sikerül beépülnöm a csapatba, érzem a bizalmat a vezetőség részéről.

– Ebben a szezonba sérülésből felépülve kapcsolódtam be, ez egy pici nehézséget okozott, de a klubtól minden segítséget megkaptam. Tetszik az az út, amin haladunk, jól érzem magam a pályán és azon kívül is, így nem is nagyon kellett gondolkoznom az ajánlaton – fogalmazott csapatkapitányunk, Karnik Szabina.

– Minden feltétel adott, ahhoz hogy fejlődjek és a lehető legtöbbet hozzam ki magamból, ezért nem volt kérdés, hogy továbbra is Kisvárdán kézilabdázzak. A szurkolóknak és a csapatnak is szeretnék bizonyítani, hogy ennél sokkal több van bennem, mint amit ebben a szezonban mutattam – mondta Mérai Maja.

– Jól érzem itt magam, jó a csapategység és az sem utolsó szempont, hogy közel van a családom – mondta balátlövőnk, Siska Pálma a szerződéshosszabbítással kapcsolatban.

Egyik legtöbb percet pályán töltő játékosunk Udvardi Laura, aki szinte váltótárs nélkül játssza végig a mérkőzéseket jobb szélen, szintén a maradás mellett döntött.

– Rengeteget időt töltök a pályán, amely remek lehetőség arra, hogy fejlődjek, jobbá váljak. Egyébként is jól érzem magam itt, ezért nem volt okom a váltásra – fogalmazott Udvardi Laura.

– Már úgy tekintek Kisvárdára, mint a második otthonomra. Nagyon szép a város, és nagyon kedvesek az emberek, nem mellesleg a klub nagyon professzionális és jók a feltételek is. Nagyon jó csapatot alkotunk annak ellenére, hogy új lányok is érkeznek hozzánk, tetszik az edzőnk szisztémája, ami szerint edzi a csapatot. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek – fogalmazott Veronika Habánková.

– Messze vagyok ugyan a családomtól, de sikerült jól beilleszkednem, a pályán és azon kívül is jól megértjük egymást – mondta irányítónk, Bouti Fruzsina, aki szeptembertől harmadik kisvárdai idényét kezdi meg.


TÁMOGATÓINK