facebook
2016-10-28 16:18:59

A balatoni szezonnak már rég vége, a kisvárdai csapatok számára azonban most jött divatba Siófokra látogatni. Egy héttel az NB II-es futballisták pontszerzése (0–0) után az élvonalban újonc kézilabdás hölgyek kerekednek fel, hogy szombaton megmérkőzzenek a Balaton fővárosának csapatával. Tőlük is elvárható a pontszerzés?

– A kifejezés helyes, elvárható a pontszerzés, de mégis olyan megfoghatatlan – felelte Kovács Péter vezetőedző, akinek csapata bajnoki meccset legutóbb két és fel hete játszott az Alba Fehérvár ellen (23–22), a következő hetek programja viszont némileg sűrűbb lesz. – A Ferencváros és a Győr elleni meccsek előtt nem áltatnánk magunkat győzelmi reményekkel, de a többi csapat ellen azért nem feltartott kézzel lépünk pályára. Siófokon még úgy sem, hogy ez az ellenfél is hemzseg a válogatott játékosoktól, a jobbszélső Chloé Bulleux és a balátlövő Estelle Nze Minko éppenséggel a két hónappal ezelőtti olimpián ezüstérmes francia válogatottnak oszlopos tagja. Ugyanakkor nem szabad elfeledkezni a magyar válogatott kézilabdázóiról, így a kapus Pastrovics Melindáról vagy a balszélső Erdősi Ildikóról, beállóban pedig ott van a tunéziaiból magyarrá lett Aszma al-Gaui. Szóval nagyon komoly csapathoz látogatunk újfent, a felvételek alapján a Siófoknak különösen a bal szárnya veszélyes.

A leginkább ritka, de olykor sűrű menetrend kicsit kiszámíthatatlanná teszi a felkészülés ritmusát, de a mostani szünetben legalább volt idő a csapatépítésre, hiszen a légiós válogatottak sem voltak távol.

– Ilyen szempontból tényleg jól jött most ez az időszak, hiszen a felkészülés kezdetén a jelenlegi kezdő mezőnysorból mindössze hárman álltak rendelkezésre – így Kovács Péter. – Úgy érzem, mostanra mindenképpen előreléptünk, hiszen Marina Dmitrovics is több időt töltött már velünk, és neki a képességei alapján kulcsszerepet szánunk.

Közben eldőlt, hogy a Magyar Kupa harmadik fordulójában kisorsolt Szeged KKSE elleni idegenbeli mérkőzést november 1-jén kedden, 15.30-kor játssza a Kisvárda Master Good SE.

forrás: szon.hu


TÁMOGATÓINK